FRIG şi NINSOARE în România, la sfârşitul lunii septembrie. La munte s-a depus STRAT de ZĂPADĂ VIDEO

La munte este iarnă deja. A nins în mai multe zone şi chiar s-a depus strat de zăpadă de câţiva centimetri. Vremea extremă face probleme şi pe litoral, unde temperaturile au scăzut dramatic, cu 15 grade în doar 2 zile, informează România TV.

30 sept. 2015, 06:05
FRIG şi NINSOARE în România, la sfârşitul lunii septembrie. La munte s-a depus STRAT de ZĂPADĂ VIDEO

Iarnă veritabilă la munte, la sfârşit de septembrie. Vremea s-a dezlănţuit, iar în mai multe zone din ţară oamenii se pot bucura deja de prima zăpadă. În Bucegi ninge de ore bune, iar în nordul Moldovei stratul are deja câţiva centimetri. Temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius şi vântul a bătut cu putere.

Era aşa de-o palmă, s-a mai topit. A nins frumos, prima zăpadă, în septembrie„, a spus un bărbat.

La altitudini de peste 1.800 de metri, în Munţii Rărău, Călimani, Rodnei şi Ceahlău s-a depus şi un strat de zăpadă de cel puţin 10 centimetri.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Frig este şi la malul mării. Vântul suflă cu putere şi temperaturile au scăzut dramatic. Faţă de acum două zile, temperaturile au scăzut şi cu 15 grade Celsius. Marţi, la malul mării, s-au înregistrat în termometre 13 grade Celsius, însă, din cauza vântului care atingea la rafală până la 50- 60 de km/h, temperaturile resimţite sunt cu mult mai scăzute.

Din cauza vântului puternic, porturile de la mare au fost închise.

Citeşte şi Ninge în România: Stratul de zăpadă în Maramureş este de câţiva centimetri FOTO