Ninge în România: Stratul de zăpadă în Maramureş este de câţiva centimetri. FOTO

Cu toate că suntem abia la sfârşitul lunii septembrie, iarna se pare că a venit deja în Maramureș.

RomaniaTV.net
29 sept. 2015, 10:03

În orașul Borșa de la poalele Pietrosului Rodnei ninge viscolit de mai bine de 12 ore, iar stratul de zăpadă a ajuns la 3 centimetri de la altitudinea de 1.800 de metri în sus, scrie voceatransilvaniei.

„În noaptea de 28 spre 29 septembrie a început să ningă, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă viscolită atinge 2 – 3 centimetri. Ninge în continuare viscolit. La Stația meteo de pe Vârful Pietrosu termometrele înregistrau -3 grade Celsius”, a precizat Daniel Timiș, șeful Serviciului Public Salvamont Borșa.

„Nu țin minte ca la final de septembrie să ningă la Borșa dar aici ne-am obișnuit cu zăpada șase luni pe an pentru că suntem la poalele munților. Pot să vă spun că a fulguit și în Pasul Prislop”, a declarat Ion Sorin Timiș, primarul orașului. 

De asemenea, ninge în Ceahlăul Toaca din judeţul Neamţ, unde se înregistrează o temperatura de -1 grad Celsius, iar în masivul Iezer, din judeţul Gorj, temperaturile negative au dus la transformarea ploi în ninsori, la mijlocul zilei.