Frigiderul inteligent care îți spune ce să mănânci ca să te menţii în formă ar putea intra pe piaţa românească anul viitor. Mecanismul prin care te împiedică să mănânci prea mult

Centrul Internațional de Excelență în domeniu de la Universitatea Politehnica București lucrează la realizarea unui frigider inteligent. Aparatul are multiple funcţii printre care aceea de selectare a alimentelor pe care proprietarul le poate mânca sau aceea de blocare a uşii atunci când acesta mănâncă prea mult.

23 iun. 2022, 18:13
Frigiderul inteligent care îți spune ce să mănânci ca să te menţii în formă ar putea intra pe piaţa românească anul viitor. Mecanismul prin care te împiedică să mănânci prea mult

Frigiderul inteligent ar putea intra pe piaţă într-un an. Florin Dumitrescu, asistent de cercetare în cadrul Centrului de Excelenţă al Politehnicii, explică mecanismul de funcţionare a frigiderului.

Învaţă cam ce consumaţi ca să poată să vă recomande reţete pe baza preferinţelor sau pe baza restricţiilor dietare pe care le aveţi. Puteţi să comandaţi de la un retailer alimentele care vă lipsesc sau care vă expiră”, explică Dumitrescu.

Frigiderul inteligent, funcţii multiple

Printre funcţiile frigiderului se-numără următoarele: recunoaşte produsele de pe rafturi, îţi spune ce să cumperi şi să mănânci, te anunţă pe telefon când se apropie termenul de expirare a alimentelor. De asemenea, aplicaţia îţi realizează un profil în funcţie de care îţi face recomandări alimentare ca să fii în formă. Totodată, are un sistem de blocare în cazul în care este deschis de prea multe ori într-un timp scurt, dar nu înainte de a da un avertisment, potrivit TVR.RO

Citeste si Ce este pielea de găină? Oamenii de ştiinţă explică emoţiile care ne provoacă această senzaţie

Aplicaţia care te ajută să alegi hainele care îţi vin cel mai bine

Mulţi dintre noi obişnuim să ne comandăm îmbrăcăminte online. Dar de câte ori nu ni s-a întâmplat ca articolul respectiv să nu ne vină, deşi, teoretic, ştim ce măsuri purtăm? Şi de această dată ne vine în ajutor o aplicaţie creată de câţiva studenţi din cadrul Centrului Internațional de Excelență în Inteligență Artificială de la Poltehnica. Aplicaţia te ajută să alegi exact ce-ţi vine bine, după ce introduci câteva date, cum ar fi înălţimea, greutatea, vârsta şi sexul.

Ne-am dus noi şi am măsurat oamenii şi am testat, am fost la Costineşți şi am dat bere oamenilor ca să se măsoare cu aplicaţia noastră. Măsori circumferinţa pieptului, a taliei, lungimea de la gât până la talie şi asta ne spune dacă tricoul e destul de lung sau nu, orice circumferinţă şi orice lungime de pe corp. Pe baza acelor măsurători, putem construi un avatar 3D. Are circumferinţele tale, lungimile tale şi orice haină pui pe el, e că şi cum ai pune pe tine”, spune Mihai Petre, cofondator al proiectului.

Citeste si China vs. Elon Musk. Oamenii de știință chinezi caută un plan pentru distrugerea sateliților Starlink