Frizeriile şi cabinetele stomatologice se vor redeschide pe 15 mai. Anunţul făcut de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în declaraţia de presă de luni că nu va prelungi starea de urgenţă şi după data de 14 mai, astfel că din 15 mai se vor redeschide, între altele, saloanele de înfrumuseţare, frizeriile sau cabinetele stomatologice.

04 mai 2020, 10:42
Frizeriile şi cabinetele stomatologice se vor redeschide pe 15 mai. Anunţul făcut de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: „Din 15 mai, saloanele de înfrumuseţare, frizeriile se vor redeschide. La fel și cabinetele stomatologice, dar şi muzeele (…) Toate se vor redeschide în condiții speciale, de distanțare, cu mască și mănuși.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la un interval de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie, după aceea pe 15 iunie„.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Din 15 mai intrăm în stare de alertă

Preşedintele Iohannis a mai anunţat că pentru deplasarea în interiorul localităţilor nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere din data de 15 mai, dar a subliniat că „rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Se aplică și când mergem să facem mișcare în aer liber„. Şeful statului a făcut precizări şi în privinţa condiţiilor care vor trebui îndeplinite pentru cei care doresc să părăsească după 15 mai localitatea de domiciliu. „Este voie sa se plece de exemplu in interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil sa se iasa si pentru sport individual, cu bicicleta„, a mai spus Klaus Iohannis.