Fructe proaspete la şcoală pentru elevii din clasele pregătitoare

Elevii din clasele pregătitoare ar putea primi fructe proaspete la şcoală, conform unui proiect de lege aprobat, marţi, de către senatori.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 11:57
Fructe proaspete la şcoală pentru elevii din clasele pregătitoare

Proiectul de lege se referă la aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 49/2012 care încurajează consumul de fructe proaspete în şcoli şi prevede includerea clasei pregătitoare, pe lângă clasele I-VIII, în acest program.

Potrivit textului ordonanţei, începând cu anul şcolar 2012-2013, fructele proaspete distribuite elevilor, perioada şi frecvenţa distribuţiei, limita valorii zilnice pe elev, precum şi fondurile necesare programului se stabilesc şi se actualizează anual, prin hotărâre de Guvern, în funcţie de evoluţia preţurilor.

Guvernul propune, prin acest proiect de act normativ, ca sumele aferente programului să fie suportate din bugetele locale ale judeţelor, respectiv ale sectoarelor Capitalei.

În expunerea de motive, Executivul susţine că implementarea acestui program reprezintă o oportunitate acordată sectorului românesc de fruncte în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare şi că aplicarea sa „la o vârstă la care se formează obiceiurile alimentare poate contribui la reducerea cheltuielile destinate tratării diferitelor afecţiuni, cum ar fi obezitatea şi diabetul, cauzate de o alimentaţie nesănătoasă”.

Proiectul a fost adoptat de Senat în calitate de primă cameră legislativă, urmând să fie transmis, pentru dezbatere, la Camera Deputaţilor.