Fructe şi legume care ne ajută să slăbim

Mai ales după ce am dat naştere unui copil, sau în oricare alta circumstanţă care ne creează probleme cu greutatea, ne confruntăm cu o adevărată provocare: cum să slăbim şi apoi să ne şi menţinem greutatea?! Urmăm sau încercăm să urmăm variante de diete, care dau sau nu dau rezultate. Există, însă, dincolo de orice dietă, legume şi fructe care nu numai că nu îngraşă, dimpotrivă, ele pot fi mâncate în orice cantitate şi chiar ajută, la propriu, organismul, la detoxifiere, astfel dând rezultate mult mai bune într-o cură de slăbire.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 08:49
Fructe şi legume care ne ajută să slăbim

Merele

Curele cu mere nu degeaba sunt recomandate persoanelor care au probleme cu hipertensiunea arteriala si colesterolul. Depurative si detoxifiante, se pot consuma in orice cantitate.

Pepenele galben

Are un continut mare de apa, deci, nu ingrasa. Consumati-l ori de cate ori aveti ocazia, mai ales daca adaugam si o cantitate importanta de vitamine A, B si C, cu proprietati diuretice si laxative.

Ananasul

Este supranumit si „prietenul siluetei”, acest fruct arde caloriile in plus acumulate in organism. Unii nutritionisti recomand ca dupa o masa copioasa sa consumam cateva felii de ananas. El contine in proportie de appx 90% apa, si multe vitamine si minerale: B, C, potasiu, mangan, calciu, iod. Consumul de anans combate arteroscleroza, intrucat impiedica depunerile ateroamelor de grasime pe vasele sanguine.

Castravetele

Este una dintre legumele cu cele mai putine calorii, cu un continut foarte mare de apa; are cam 10 calorii la 100 gr! In plus, consumandu-l, beneficiem de vitaminele B, C si E, de cantitati de potasiu si sodiu.

Varza dulce

Este un adevarat izvor de saruri minerale: potasiu, magneziu, calciu, fosfor, sulf, cupru si o furnizoare de vitamine A, B, C, H, K. Are un efect de regenerare a tesuturilor, “intinerind” organismul. Regleaza nivelul glicemiei si, bineinteles, nu ingrasa, putand fi consumata in orice cantitate!

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro