Fructe şi legume pentru cura de detoxifiere

In aceasta perioada, poate fi destul de dificil sa ai o alimentatie sanatoasa si „verde”, bogata in fructe si legume proaspete. Dar poti gasi astfel de alimente si poti face o scurta cura de detoxifiere, binevenita mai ales dupa sarbatorile in care ai gustat si (poate) ai exagerat cu toate mancarurile. Vei avea ocazia ideala de a consuma ingrediente sanatoase, mai ales cand vei afla cat de benefice sunt pentru sanatate.

05 ian. 2016, 14:59
Fructe şi legume pentru cura de detoxifiere

Mere

Adaugate in bauturi sau consumate ca atare, merele te vor ajuta sa scapi de constipatie, contin fibre (in special pectina) care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de mere este benefic pentru ficat, acidul malic dizolva calculii biliari. In plus, aceste fructe contin vitaminele A si C, dar si potasiu, calciu, fier si fosfor. Conform studiilor realizate pana in prezent, se pare ca un consum regulat poate reduce riscul de aparitie a unor boli grave, de la diabet si pana la boli de inima sau cancer.

Sfecla rosie

Sfecla curata sangele si ficatul, contine oxid de azot care relaxeaza arterele si vasele de sange si incurajeaza o buna circulatie. Numerosi fitonutrienti prezenti in sfecla rosie ii confera proprietati
antiinflamatorii si antioxidante. Betaina este de folos pentru digestie, dar si pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva unor inflamatii si poate deci sa previna aparitia unor afectiuni cronice. In plus, sfecla contine vitamine: A, B1, B2, B6 si C.

Citeste continuarea articolului: curademiere.ro.