Slăbește în 7 zile cu o cură de milioane pe bază de lămâie! Îți vei curăța organismul și vei avea o siluetă de invidiat

Majoritatea femeilor se confruntă cu problema kilogramelor în plus, însă această nemulțumire poate apărea și în rândul bărbaților. Din acest motiv, există o întreagă cultură a dietelor care promit rezultate rapide și extrem de vizibile. Una dintre aceste diete este pe bază de lămâie și promite că în 7 zile vei avea o siluetă de invidiat.

03 apr. 2024, 09:14
Slăbește în 7 zile cu o cură de milioane pe bază de lămâie! Îți vei curăța organismul și vei avea o siluetă de invidiat
Slăbește în 7 zile cu o cură de milioane pe bază de lămâie! Îți vei curăța organismul și vei avea o siluetă de invidiat

Una dintre cele mai populare cure de slăbire este cea pe bază de lămâie. Aceasta dureză 7 zile și promite rezultate miraculoase. Pe lângă faptul că te va ajuta să scapi de kilogramle în plus, această cură te va ajuta să îți cureți organismul de impurități. Totuși, înainte de a începe această dietă, este foarte important să te informezi și eventual să te consulți cu medicul tău, deoarece poate fi extrem de periculoasă în anumite condiții.

Citește și: Cafea cu lămâie. Trucul care îți poate schimba diminețile

Cura de slăbire cu lămâie în 7 zile este percepută mai mult ca o cură de detoxifiere. Ideea detoxifierii este de a elimina toxinele dăunătoare din organism. Cu toate acestea, corpul uman previne în mod natural acest lucru. El protejează organismul de toxine prin eliminarea lor în mod natural.

Cura de slăbire cu lămâie în 7 zile

Elouise Bauskis atrage atenția că nu toată lumea ar trebui să apeleze la această dietă atât de strictă și extremă pentru o perioadă mare de timp.

„Tinerii, gravidele, vârstnicii, subponderalii sau cei cu afecțiuni cu siguranță NU ar trebui să facă acest tip de detoxifiere. De asemenea, ea a menționat că cei cu diabet zaharat, probleme de tensiune arterială sau cei care au istoric de boală ar trebui să evite această dietă.

În plus, dacă nu ești fan lămâi, această dietă nu este pentru tine. Totul se bazează pe consumul de lămâie. Chiar dacă nu bei apa cu lămâie, ești nevoită să consumi altceva cu lămâi.

Ingrediente pentru limonada care te poate ajuta să slăbești

  • 1-1½ lămâi stoarse (2 linguri suc de lămâie): sucul de lămâie ajută la „alcalinizarea” organismului. De asemenea, este bun la suprimarea poftei de mâncare. Sucul de lămâie îmbunătățește funcția digestivă;
  • 300 ml apă;
  • 2 linguri sirop de arțar organic (siropul de arțar este considerat mediu în ceea ce privește indicele glicemic, iar el va oferi niște carbohidrați ușor de utilizat, care nu vor fi eliberați foarte repede, ca în cazul zahărului);
  • un praf de piper cayenne (chiar dacă nu va oferi un gust prea plăcut băuturii tale, este necesar pentru că este un antiinflamator și antioxidant).

Elouise menționează că dieta constă dintr-un regim strict apă cu sare și lămâie dimineața, limonada preparată de tine din ingredienteșe de mai sus (6-12 pahare) și un ceai laxativ seara. Poți consuma, de asemenea, niște ceai de mentă, precum și apă.

Elouise spune că apa sărată trebuie consumată dimineața, pe stomacul gol. Mineralele vor hidrata organismul, vor hrăni celulele și vor oferi nutrienți pentru detoxifiere.

Ceaiul de mentă va fi literalmente singurul lucru delicios care ți se permite în timpul acestei diete. Când este utilizat împreună cu ceaiul laxativ, va avea un efect calmant și liniștitor pentru a ajuta la prevenirea crampelor.

Helen Ford, nutriționist la Glenville Nutrition Clinic, spune că dieta cu lămâie conține, de exemplu, zero proteine, așa că este o idee bună să consumi proteine pentru a menține nivelul de zahăr din sânge ridicat, deoarece acestea controlează apetitul și promovează o eliminare rapidă a kilogramelor în plus.

Din păcate, această dietă este extrem de restrictivă și extrem de scăzută în calorii, iar fără o dietă echilibrată, organismul nu va primi aportul de nutrienți și energie de care are nevoie pentru a funcționa corect.

O dietă de detoxifiere cu lămâie nu conține fibre. Fibrele joacă un rol esențial în digestie, susținând intestinul gros și influențând metabolismul. Fără fibre, intestinul gros nu poate elimina toxinele din organism la fel de eficient.

Deși o dietă de detoxifiere cu lămâie poate să nu contribuie la eliminarea toxinelor așa cum te aștepți, unii oameni au spus că s-au simțit cu mai multă energie după ce au apelat la ea. Cu toate acestea, oamenii pot obține aceste efecte printr-o varietate de alternative sănătoase. Renunțarea la alcool, la fumat, un somn odihnitor, sport în mod regulat și o dietă nutritivă te pot ajuta să ai efectele dorite fără să iei măsuri atât de drastice.

Este posibil ca o dietă de detoxifiere cu lămâie să provoace pierderea în greutate, deoarece implică o restricție extremă de calorii. Un studiu a constatat că o dietă de detoxifiere cu lămâie de 7 zile a dus la o reducere a grăsimii corporale pentru femeile care erau supraponderale.

Cu toate acestea, aceasta nu este o modalitate sănătoasă de a pierde în greutate. Ca și în cazul oricărei forme de restricție calorică extremă, reluarea unei diete normale va duce adesea la creșterea rapidă în greutate ulterior.

Efecte secundare
O cură de detoxifiere cu lămâie poate provoca dureri de cap și oboseală. Este posibil ca detoxifierea să fie dăunătoare. De exemplu, aceasta poate provoca:

  • probleme gastrointestinale;
  • oboseală;
  • dureri de cap;
  • lipsa energiei;
  • deshidratare;
  • creșterea în greutate pe termen lung;
  • malnutriție.

Citește și: Prăjitură delicioasă cu iaurt și lămâie, desertul pufos care se face cât ai bate din palme