Fructele și legumele care ne ajută la hidratare. Sunt excelente vara, pe caniculă

Pe timpul verii, specialiștii în sănătate ne recomandă să ne hidratăm pe cât de bine putem. Dacă nu puteți să beți cel puțin doi litri de apă pe zi, nu disperați! Soluții există.

07 iul. 2022, 21:32
Fructele și legumele care ne ajută la hidratare. Sunt excelente vara, pe caniculă

În rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva alimente care vă hidratează. Sunt ieftine și se găsesc peste tot și vă vor ajuta să aveți o stare de sănătate foarte bună.

Ce fructe și legume ne ajută la hidratare. Sunt ieftine și se găsesc peste tot

Ei bine, vă vom prezenta câteva alimente care vă ajută să vă hidratați atunci când nu aveți timp să beți apă destulă. Iată despre ce este vorba.

Dintre toate alimentele solide, castravetele conţine cea mai mare cantitate de apă dintre alimentele solide. Această legumă delicioasă este perfectă pentru salată. Important! Consumați castravetele cu iaurt degresat și mentă sau simplu, așa cum este el. Conține 96% apă și este extrem de sănătos.

Citește și: Orașul din România unde un kilogram de roșii costă 3 lei. „Dacă vreți prețuri mici la legume și fructe, atunci trebuie să puneți presiune pe primari”

Salată Iceberg este și ea excelentă pentru hidratare pentru că este, practic, 95% apă. Puteți pune câteva frunze crocante de salată iceberg într-un sandviș ca să rămâneți hidratat, pe parcursul de întreaga zi.

Și țelina are 95% apă și conține doar 6 calorii. Această legumă minune neutralizează acidul din stomac și este un remediu natural împotriva arsurilor, dar și împotriva refluxului gastric. Apa și fibrele din țelină îți vor stimula imediat apetitul, așa că trebuie să aveți grijă ce mâncați.

Indiferent de culoarea lui, ardeiul gras hidratează pentru că au aproape 94% apă în componenţa lor. Aceste legume sunt ideale pentru gustările târzii din noapte sau doar pentru aperitive, asta pentru că ne vor hidrata imediat.

Conopida este plină de apă și are o mulțime de vitamine și fitonutrienți care s-au dovedit că ajută la scăderea colesterolului și care luptă împotriva bolilor, inclusiv a cancerului de sân.

Care sunt cele mai hidratante fructe

Este vară, sezonul în care pepenele verde se coace. Acest fruct este iubit de români este o sursă importantă de lichide, care conține 91% apă. În plus,  este bogat în licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care luptă împotriva cancerului.

Căpșunile sunt și ele o sursă importantă de apă dacă sunt introduse în alimentația de zi cu zi. Au un conținut de apă de 91 %. Mai mult, Zmeura și afinele se învârt și ele pe aici, în jurul valorii de 85% apă, iar murele au o cantitate de 88,2% apă.

Roșiile, spanacul, ridichile, broccoli sau grapefruit-ul sunt alte variante de încercat pentru hidratarea corespunzătoare, mai ales atunci când simțiți că nu mai puteți bea apă, dar vreți să rămâneți hidratat.

Citește și: Cele mai ieftine metode de a purifica aerul din casă. Legumele şi plantele cu proprietăţi geniale despre care ar trebui să ştie toate gospodinele