Fructele şi legumele care te ajută să slăbeşti

Ţi-ai propus să slăbeşti, dar nu ştii exact ce alimente ar trebui să se regăsească în frigider? Ei bine, poți include în regimul tău alimentar, fără griji, o serie de alimete non-calorice.

RomaniaTV.net
24 aug. 2017, 09:07
Fructele şi legumele care te ajută să slăbeşti

Există alimente care îţi potolesc foamea, îţi stopează dorinţa de dulce şi îşi revitalizează metabolismul. Un meniu care te ajută să slăbești, bogat în nutrienți valoroși, dar care nu-ți pune în pericol sănătatea, este ceea de ce ai nevoie.

Un studiu efectuat pe un eșantion de peste 133.000 oameni, timp de 4 ani, arată că sporirea cantității de fructe și legume în meniul zilnic ajută la slăbire.

Lămâia

Apa caldă cu lămâie pare să fie o soluție miraculoasă pentru a-ți menține atât sănătatea, cât și silueta. Băută pe stomacul gol are proprietăți diuretice puternice. Îți pune metabolismul în funcțiune și îți ajută corpul să se detoxifice. Iar aceste efecte se resimt și pe cântar.

Pepenele roșu

Pepenele roșu conține 90% apă și are atât proprietăți dietetice, cât și diuretice. Dieta cu pepene roșu te ajută să slăbești în timp record, dar este și o cură de detoxifiere de care organismul are nevoie.

Atenție!

Fructele şi legumele trebuie consumate crude sau fierte, astfel preparate, vor accelera metabolismul, iar grăsimile vor fi arse. De asemenea, în regimul de slăbire nu este recomandată asocierea la a aceeași masă a cărnii cu cartofi sau orez.

Merele

Merele sunt ideale în curele de slăbire fiind considerate alimente cu calorii negative. Organismul consumă mai multe calorii pentru metabolizarea unui măr decât caloriile conținute de acesta. De asemenea, merele prezintă în conținutul lor substanțe cu rol activator și accelerator al proceselor de slăbire.

Castraveții

Castravetele nu este doar un aliment plin de gust și răcoritor, dar și o sursă importantă de vitamina C, substanța ce îți păstreaza pielea strălucitoare și sănătoasă. De asemenea, ese un ingredient perfect pentru o dietă de slăbit.

Proteinele pe care te poți baza în curele de slăbire sunt iaurtul grecesc, ouăle, somonul, carnea de pui, creveții, năutul.

Te poți îngrășa dacă consumi porumb, mazăre și cartofi. Aceste legume conțin mai puțină fibră și au nivel glicemic înalt. Asta înseamnă că aduc zahăr în sânge, ca să alimenteze în cel mai scurt timp, pofta de mâncare.

Pătrunjelul

Pătrunjelul are proprietăţi miraculoase, este un aliat excelent al rinichilor, combate problemele urinare şi este un diuretic puternic. Mai mult, pătrunjelul ajută la slăbit. Ceaiul de pătrunjel ajută la pierderea kilogramelor în plus într-un timp foarte scurt.

Reține!

Un studiu arată că, dintre toate alimentele, cartoful îngraşă cel mai mult. Astfel, o porţie în plus de cartofi, indiferent că sunt fierţi, prăjiţi sau copţi, poate creşte greutatea mai mult decât o cană de băutură dulce sau decât o porţie de carne roşie. De asemenea, nu este indicat să mănânci friptură cu cartofi.

Semințele de floarea-soarelui sunt plasate în topul celor mai sănătoase alimente și pot contribui eficient la succesul unei cure de slăbire. Dacă ții o dietă și ești dornică să pierzi rapid kilogramele în plus, bazează-te pe o dietă cu semințe de floarea-soarelului.

Află cum poți slăbi fără să ții cură pe clicksanatate.ro.