Fructul adorat de români care te scapă de obezitate şi previne diabetul. Iată cum trebuie consumat

Portocalele se află printre fructele preferate ale românilor. Oamenii le consumă pentru gustul lor dulce acrişor şi pentru faptul că deţin multe vitamine.

19 oct. 2021, 08:42
Fructul adorat de români care te scapă de obezitate şi previne diabetul. Iată cum trebuie consumat

Fructul adorat de români care te scapă de obezitate.  Potrivit datelor celor mai recente studii, aceste fructe delicioase au numeroase beneficii pentru organism şi ajută la prevenirea unor afecţiuni grave.

Fructul adorat de români care te scapă de obezitate şi previne diabetul. Iată cum trebuie consumat

Specialiştii din Canada au descoperit ăn portocale o moleculă inedită, care are proprietatea de a face reversibilă obezitatea și de a preveni diabetul. Cercetătorii au arătat că Nobileinul, molecula-minune, protejează creșterea necontrolată în greutate a animalelor de laborator supuse unui regim care ar fi trebuit să le facă obeze. Mai mult decât atât, prin comparație cu exemplarele care au primit același regim alimentar, șoarecii cărora li s-a administrat nobiletin au înregistrat un mai bun echilibru al insulinei și o cantitate semnificativ redusă de grăsimi în sânge.

„Studiul nostru a demonstrat că animalele cu toate semnele de obezitate care au primit această moleculă au înregistrat inclusiv o reducere a plăcii depuse pe artere și care generează ateroscleroza”, explică profesor Murray Huff.

Sucul de portocale ajută la sănătatea oaselor, mai arată datele unei cercetări pe animale de laborator, care a punctat faptul că acest lichid a influenţat pozitiv densitatea osoasă. Mai mult decât atât, sucul de portocale, în amestec cu cel de cocăze negre, poate reduce inflamaţiile, neutralizând efectul proinflamator al hranei cu înalt conţinut de grăsimi şi prevenind toxicitatea indusă de acest tip de alimentație. Consumul de portocale, în special sub formă de suc, are proprietatea de a dizolva pietrele la rinichi. Totodată, potrivit unor cercetări extinse, extrac- tul din suc de portocale roșii a inhibat proliferarea celulelor de prostată umană in vitro.

Coaja portocalei conţine o largă gamă de compuşi cu putere terapeutică, printre care flavonoizi, diverși carotenoizi şi un constituent major al mirosului său specific, d-limonena. Certificată pentru consum, această substanță este utilizată în mod obişnuit ca agent de aromatizare, fiind studiată pentru proprietățile sale anticancer, inclusiv împotriva melanomului metastazic. Extractul integral din coajă de portocală prezintă o gamă extinsă de beneficii, printre care suprimarea manifestărilor artritei sau combaterea rezistenţei multimedicamentoase.

Citeşte şi: Iată alimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece pentru a avea o imunitate de fier! Anunţul făcut de Mihaela Bilic