Fructul care ţine medicul departe

Știi vorba aia: "Un măr pe zi ține doctorul departe?" Ei bine, este adevărată. Mărul este fructul care are foarte multe beneficii asupra sănătății - de la pierderea în greutate până la reducerea riscului de boli de inimă și diabet. Iată de ce este bine să-l mănânci în fiecare zi.

RomaniaTV.net
08 feb. 2018, 10:04
Fructul care ţine medicul departe

Îmbunătățește digestia

Mărul joacă un rol important în consolidarea sistemului digestiv și în stimularea digestiei. Când mănânci un măr pe stomacul gol, organismul asimilează toate substanțele nutritive (fibre, vitamine, acidul malic, fosforul etc) pe care le conține fructul.

Întărește oasele

Mărul conține minerale care întăresc oase. Mulți oameni știu că mărul este sursă bogată de calciu, dar nu știu că elemente ca bor și floridzină acționează la fel ca mineralele. Aportul de floridzină este benefic pentru femeile – previn afecțiunile osoase care pot să apară după menopauză. Așadar, mănâncă zilnic câte un măr.

Previne diabetul

Un alt avantaj al mărului este reducerea riscului de diabet. Acest lucru nu înseamnă că poate vindeca, înseamnă pur și simplu că, dacă consumi un măr pe zi, previi diabetul. În plus, ar trebui să incluzi mărul în alimentația copilului pentru a nu fi predispus la diabet zaharat după ce crește.

Citeşte şi Semne surprizătoare care îţi spun că ai diabet. Fii foarte atent la ele! Dacă ţi-e frig mereu ar trebui să te pună pe gânduri

Reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare

Merele conțin în compoziția lor fibre, cunoscute și sub numele de pectine, care au capacitatea de a reduce valorile colesterolului rău. Flavonoizii și compușii fenolici îmbunătățesc funcția cardiacă, prevenind infarctul miocardic, închegarea vaselor de sânge și depunerea colesterolului pe pereții arterelor. Acestea sunt unele dintre cele mai importante avantaje ale consumului zilnic de mere.

Stimulează metabolismul

Mărul este fructul care ține de foame, motiv pentru care ar trebui să facă parte din alimentația zilnică. Pe lângă faptul că substanțele nutritive prezente în măr stimulează procesul de pierdere în greutate și, implicit, arderea mai multor calorii, te ajută să te menții în formă și sănătoasă. În plus, mărul poate suprima pofta de dulce.

Citeşte şi Cum să îndepărtezi pesticidele de pe fructe. Soluţia este un ingredient ieftin din bucătăria ta

Bun pentru ochi

Vitamina A prezentă în măr este bună pentru sistemul nervos și contribuie, de asemenea, la prevenirea deteriorării vederii. Ochii sunt predispuși îmbolnăvirii odată cu înaintarea în vârstă, a stilului de viață dezorganizat sau a smartphone-urilor și calculatoarelor pe care le folosim în fiecare zi. Acestea sunt motivele pentru care este bine să-ți începi ziua mâncând un măr.

Obiceiul zilnic care duce la diabet de tip 2