Fructul de sezon care e un adevărat miracol pentru sănătate. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi e un adevărat elixir al tinereţii

Toamna şi-a intrat în drepturi depline, iar fructele de sezon au început să apaară. Strugurii sunt alimentele care sunt nelipsite de pe mesele românilor în această perioadă.

24 sept. 2021, 09:37
Fructul de sezon care e un adevărat miracol pentru sănătate. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi e un adevărat elixir al tinereţii

Fructul de sezon care e un adevărat miracol pentru sănătate.  Aceștia sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți prețioși, având un efect intens de regenerare. Sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi, neutralizând reziduurile nocive și reducând riscul dezvoltării unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Fructul de sezon care e un adevărat miracol pentru sănătate. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi e un adevărat elixir al tinereţii

-Strugurii au un conținut ridicat de compuși antioxidanți, mai exact au fost identificați peste 1.600 de fitonutrienti componenti ai strugurelui. Cea mai mare concentrație de antioxidanți se găsește în coaja și semințe.
-Strugurii conțin, de asemenea, vitamina C, beta-caroten, quercetină, luteină, licopen și acid elagic, care sunt compusi antioxidanți puternici, importanti in mentinerea imunitatii normale.

Citeşte şi: E alertă în spitalele din Bucureşti după ce a apărut o avarie gravă la alimentarea cu apă a unităţilor medicale Fundeni și CC Iliescu. TOATE operaţiile sunt amânate. Decizia luată de Ministerul Sănătăţii!
-Conțin potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sulf, clor, glucoza/fructoza si prin consumul lor confera organismului o incredibila capacitate de regenerare celulara si tisulara.
-Aportul de struguri poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. 100 g de struguri conțin 200 mg potasiu, ceea ce reprezintă 6% din ratia zilnica. Acest mineral este necesar pentru menținerea nivelului fiziologic al tensiunii arteriale.
-Consumul de struguri poate ajuta la reducerea colesterolului nociv LDL
-Compușii din struguri pot proteja împotriva nivelului ridicat de zahăr din sânge
-Strugurii conțin numeroși nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor, inclusiv calciu, magneziu, fosfor și vitamina K
-Strugurii au in compozitie mai mulți compuși care au efecte benefice împotriva anumitor bacterii, viruși și infecții fungice
-Resveratrolul afectează pozitiv o serie de gene asociate îmbătrânirii și longevității. Acest compus stimulează o familie de proteine numite sirtuine, care au fost legate de longevitate.
-Resveratrolul protejează, de asemenea, împotriva bolilor cardiovasculare, scade glicemia și luptă împotriva dezvoltării cancerului.

Citeşte şi: Un medic cunoscut demontează mitul. Alimentele care, de fapt, nu îngraşă: „Este o abordare greșită! Atâta timp cât aceste alimente se consumă …”