Fructul favorit al românilor din sezonul de toamnă este plin de calorii! Ce a spus Mihaela Bilic: „Campioni la capitolul dulceață”

Există un fruct care este îndrăgit de majoritatea românilor, care apare toamna. Din păcate, Mihaela Bilic a dezvăluit că acest fruct este extrem de bogat în calorii. Din acest motiv, trebuie să fim atenți la cantitățile pe care le consumăm.

30 aug. 2023, 20:38
Fructul favorit al românilor din sezonul de toamnă este plin de calorii! Ce a spus Mihaela Bilic: „Campioni la capitolul dulceață”
Fructul favorit al românilor din sezonul de toamnă este plin de calorii! Ce a spus Mihaela Bilic: „Campioni la capitolul dulceață”

Toamna sosește împreună cu coșuri pline cu cel mai apetisant fruct de sezon, care poate determina îngrășarea într-un ritm cât se poate de accelerat. În această perioadă, majoritatea românilor se bucură de aroma și gustul acestui fruct delicios, fără să fie conștienți de pericolele asociate. Expertul în nutriție, Mihaela Bilic, a dezvăluit informații importante în acest sens.

Citește și: Cum trebuie să arate farfuria ideală dacă vrei să slăbești. Mihaela Bilic: „Nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele”

Mihaela Bilic a adus în discuție online fructele de sezon care pot contribui cel mai rapid la acumularea de kilograme în plus. Concret, este vorba despre prune și struguri, dintre care strugurii conțin o cantitate semnificativ mai mare de zahăr și calorii în comparație cu prunele. Acest lucru face ca atenția noastră să fie necesară în mod sporit în ceea ce privește consumul excesiv de struguri. Referitor la prune, specialistul în nutriție menționează că acestea, în funcție de varietate, furnizează între 45 și 70 de calorii per 100 de grame și conțin aproximativ 10 grame de zahăr. Un aspect remarcabil al prunelor este conținutul de sorbitol, un tip de zahăr alcool care nu este digerat în mod obișnuit și care acționează ca un laxativ. Acesta are, de asemenea, un efect prebiotic prin hrănirea bacteriilor benefice din intestinul gros. În plus, aceste fructe conțin fibre solubile și insolubile, cum ar fi pectinele și celuloza, care susțin un tranzit intestinal mai rapid și previn senzația de constipație.

În contrast, strugurii sunt cu adevărat mai dulci și mai parfumați, dar pot avea un impact negativ semnificativ asupra siluetei, conform concluziilor prezentate de Mihaela Bilic.

„Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție. Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură. P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă!”, a spus Mihaela Bilic în online.

Citește și: Care este alimentul care ar trebui interzis în orice salată! Mihaela Bilic te învață ce să eviți cu orice preț