Fructul-minune care menţine sănătatea inimii. Reduce tensiunea arterială şi păstrează elasticitatea vaselor de sânge

Persoanele care consumă o cană de afine zilnic au o inimă mai sănătoasă, arată un studiu de dată recentă realizat de oamenii de știință irlandezi.

21 dec. 2021, 10:26
Fructul-minune care menţine sănătatea inimii. Reduce tensiunea arterială şi păstrează elasticitatea vaselor de sânge

Cercetătorii de la Institutul de cercetare pentru securitate alimentară globală de la Universitatea Queen din Belfast au constatat că persoanele care, pe parcursul a şase luni, au consumat o cană de afine zilnic (26 grame) și-au îmbunătățit semnificativ sănătatea inimii.

Potrivit studiului, adăugarea de afine în alimentaţie aduce mari avantaje organismului, reducând nivelul de insulină și glucoză, după o masă copioasă, potrivit New Food Magazine.

Afinele menţin sănătatea inimii. Alte beneficii ale consumului acestor fructe

Cercetarea a presupus consumul zilnic de afine la o masă bogată în calorii (969 kilocalorii, 64,5 grame grăsimi, 84 de grame carbohidrați). Astfel, la 24 de ore după consumul de afine, cercetătorii observau scăderea colesterolului total și îmbunătățirea colesterolului bun (HDL-C) și a lipoproteinelor aferente acestuia. Aceste constatări sunt foarte importante, întrucât glucoza crescută după masă și toleranța redusă la aceasta sunt asociate cu un risc crescut de boli de inimă, risc pe care îl au îndeosebi persoanele cu sindrom metabolic.

Citeste si Fructul-minune care înlocuiește opt medicamente. Se găsește în orice supermarket și are beneficii extraordinare pentru organismul uman!

Acesta este primul studiu de acest gen realizat la o populație expusă riscului, adulți cu sindrom metabolic, o afecțiune care afectează aproape 40% dintre americani și unul din patru adulți din Marea Britanie”, a spus Aedin Cassidy, directorul Institutului de nutriție și medicină preventivă de la Universitatea Queen, Belfast, din Irlanda.

Afinele ar fi, de fapt, capabile să reducă tensiunea arterială, dar şi să acţioneze asupra vaselor de sânge păstrându-le elasticitatea. Prin urmare, micile fructe de pădure sunt în măsură să ţină sub control doi periculoşi factori de risc responsabili de apariţia afecţiunilor cardiace.

Citeste si Sucul-minune care menține sănătatea inimii și a ficatului. Luptă împotriva cancerului, echilibrează tensiunea și se face din doar trei ingrediente simple!

În plus, afinele opesc grăsimea de pe abdomen, reglează tranzitul intestinal şi ajută în procesul fiziologic de detoxifiere, protejează împotriva bolilor neurologice şi cancerului.

Ce nutrienți și vitamine conțîn micile afine

Minunatele fructe de pădure pline de puteri vindecătoare sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C, esențiale unui sistem imunitar puternic și luptei cu toxinele din mediu. Pe lângă acestea, afinele conțin și vitamine din complexul B, vitaminele A și E, vitamina K şi minerale precum: fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu și cupru.

Datorită acestui mix unic de vitamine și minerale, afinele reprezintă unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le putem include în dietă.