Fructul pe care trebuie să-l mănânci înainte de masă dacă vrei să slăbeşti. Accelerează arderile şi topeşte rapid grăsimea

Cum ar fi dacă ai putea mânca tot ce-ţi pofteşte inima fără să te îngraşi niciun gram? Nu vorbim chiar despre o utopie. Există câteva mici trucuri care ajută la accelerarea arderilor şi, astfel, la eliminarea rapidă a grăsimii. Despre unul dintre acestea îţi vom vorbi în rândurile următoare.

13 iul. 2021, 17:28
Fructul pe care trebuie să-l mănânci înainte de masă dacă vrei să slăbeşti. Accelerează arderile şi topeşte rapid grăsimea

Fructul pe care trebuie să-l mănânci înainte de masă dacă vrei să slăbeşti. Un măr pe zi ţine doctorul departe, iar consumat înaintea fiecărei mesei poate ţine chiar şi kilogramele în plus la distanţă. Explicaţia este una simplă: fiind bogat în fibre, mărul ajută la instalarea imediată a senzaţiei de saţietate, astfel încât vei simţi nevoia să mănânci mai puţin.

Consumul unui măr înainte de masă va contribui la creșterea conținutului total de fibre din acea masă și vă va ajuta să vă simțiți sătul și satisfăcut pentru mai mult timp. Este și foarte ușor. Este suficient să luați un măr proaspăt în timp ce pregătiți o masă, iar apoi nu numai că veți beneficia de o probabilitate mai mică de a mânca la fel de mult din acea masă, dar veți beneficia și de flavonoidele și fibrele sănătoase ale merelor, care pot ajuta la arderea grăsimii de pe burtă și la promovarea sațietății„, spune nutriționistul londonez Rob Hobson.

Fructul pe care trebuie să-l mănânci înainte de masă dacă vrei să slăbeşti

Un studiu recent publicat în revista Nutrition Reviews vine să susţină cele afirmate de Hobson. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că o creștere a cantităţii de fibre alimentare consumate se corelează cu o scădere a aportului de energie, ceea ce favorizează pierderea în greutate.

Citeste si Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi

Împiedicarea acumulării de kilograme în plus nu este singurul beneficiu al consumului de mere înainte de mese. Mărul favorizează, totodată, formarea bacteriilor bune din intestin. De asemenea, graţie conţinutului ridicat de catehină, un antioxidant natural, consumul regulat de mere previne deteriorarea celulelor.

Merele sunt bogate în compuși de polifenoli care acționează ca antioxidanți, ajutând la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de excesul de radicali liberi și reducând inflamațiile din organism. Consumul unui măr înainte de masă poate contribui la creșterea conținutului global de antioxidanți al mesei, ceea ce face ca merele să fie un supliment sănătos pentru o alimentație sănătoasă„, mai spune Hobson.

Un alt truc la care poţi apela pentru instalarea senzaţiei de saţietate este consumul unui pahar de apă înainte de fiecare masă. La fel ca mărul, apa determină nu doar reducerea cantităţii de alimente ingerate la masa respectivă, dar menţine, în același timp, senzația de sațietate.

Citeste si Pericolul ascuns din roşii. Descoperirea îngrijorătoare a specialiştilor după ce alimentul a ajuns la analize. Românii trebuie să fie foarte atenţi!