Fructul sfânt care ține boala deoparte. Stimulează sistemul imunitar și te scapă de pietre la rinichi

Rodiile sunt interzise, însă, pacienților oncologici, care fac tratament medicamentos, recomandă medicii specialiști.
Alina Costache
15 ian. 2024, 07:15
Fructul sfânt care ține boala deoparte. Stimulează sistemul imunitar și te scapă de pietre la rinichi

Fructul sfânt, rodia, este cel mai bun prieten al rinichilor și inimii și stimulează sistemul imunitar. Rodiile sunt interzise, însă, pacienților oncologici, care fac tratament medicamentos, recomandă medicii specialiști.

Rodiile sunt o bogăție de antioxidanți polifenoli, susține Maggie Moon, MS, RD, șef al comunicării nutriționale pentru POM Wonderful.

„Polifenolii sunt o clasă de compuși vegetali bioactivi cu proprietăți antioxidante cunoscute pentru a combate moleculele instabile care pot provoca daune celulelor tale în timp. Aceste molecule dăunătoare se numesc radicali liberi”, spune specialistul.

Fructul care îți poate salva viața! Află ce se întâmplă în corpul tău dacă îl mănânci în fiecare zi
Acestea conțin antociani, care sunt un tip de flavonoide (una dintre cele două clase de polifenoli). Cercetările arată că antocianii pot fi asociați cu o serie de beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și încetinirea creșterii cancerului. Antocianinele sunt cele care dau rodiilor acea frumoasă culoare rubinie și cu cât fructul este mai profund colorat, cu atât conține mai mulți antioxidanți.

Sursă bogată de fibre
Potrivit Departamentului de Agricultură al SUA, rodia oferă patru grame de fibre/porție. Asta înseamnă aproape 15% din valoarea zilnică de fibre recomandată pentru adulți în aproximativ o jumătate de cană cu fruct. Fibrele ajută sistemul digestiv să fie sănătos și susțin un nivel stabil al zahărului din sânge.

O bogăție de vitamina C
De asemenea rodiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, un ajutor prețios în multe procese esențiale ale organismului, cum ar fi metabolismul proteinelor, sinteza colagenului și producția de neurotransmițători. De asemenea, ajută la funcționarea sistemului imunitar și ajută la absorbția fierului non-hem (care se găsește în sursele de fier pe bază de plante).

Benefiicile consumului de rodie
Țin inflamațiile departe
Potrivit lui Kelsey Lorencz, RDN, consilier de nutriție, un alt beneficiu al antioxidanților care se găsesc în rodii și în sucul de rodie este reducerea potențială a inflamației din organism. „Studiile au constatat că un consum regulat de suc de rodie poate reduce markerii inflamației, cum ar fi Interlukin-6 și proteina C-reactivă”, spune Lorencz. Inflamația cronică este un precursor al mai multor boli, inclusiv al bolilor de inimă și al diabetului, de aceea e bine să includeți aceste fructe în dietă.

Fructul din acest sezon recomandat de Mihaela Bilic. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și e prietenul siluetei perfecte. „Are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic”

Contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii
Cercetările arată și faptul că sucul de rodii ajută la scăderea tensiunii arteriale, oferind efecte protectoare pentru cei cu boli de inimă. „Într-un studiu clinic, pacienții cu afecțiuni cardiace care au băut zilnic o cană cu suc de rodie au înregistrat o scădere a durerilor toracice”. Și tot rodiile oferă o sursă bună de potasiu, un electrolit important pentru buna funcționare a mușchilor, creierului și reglarea ritmului cardiac.

Rodiile previn apariția pietrelor la rinichi
Studiile arată că pietrele la rinichi pot să apară la orice persoană, la orice vârstă, iar dacă nu sunt tratate la timp duc la complicații renale grave. Pentru a preîntâmpina apariția acestora, rodiile sunt excelente. Un studiu arată că sunt buni aliați în prevenirea apariției pietrelor la rinichi datorită fitofenolilor dietetici antioxidanți.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!