Frumuseţe în miez de vară. Regulile de aplicare a cosmeticelor se schimbă

Oricât de mult iubeşti zilele însorite, e neplăcut când fardul de pleoape sau rimelul ți se întinde pe față, ba chiar îţi pătează şi hainele. Pe timp de caniculă, regulile de aplicare a cosmeticelor se schimbă, aşa că trebuie să alegi cu atenţie produsele potrivite.

31 iul. 2017, 08:19
Frumuseţe în miez de vară. Regulile de aplicare a cosmeticelor se schimbă

Cremă BB în loc de fond de ten  

Uită câteva luni de fondul de ten şi înlocuieşte-l cu o cremă BB, pe care o aplici într-un strat cât mai fin. Nu numai că îţi va acoperi imperfecţiunile, dar îţi va şi hidrata pielea şi o va proteja. Poţi folosi și o pudră translucidă în cazul în care pielea ta secretă un exces de sebum, însă ai grijă la modul în care o aplici şi în ce cantităţi. 

Cât mai puţine farduri

Poate îţi place să îţi colorezi pleoapele cu farduri strălucitoare, în nuanţe puternice şi cât mai pigmentate, însă nu şi â când termometrul sare de 30 de grade. Sub razele puternice ale soarelui, fardul se va strânge între pliurile pleoapei. De aceea, renunță un timp la fardurile de ochi, ca să nu ai parte de surprize neplăcute. Dacă totuşi, nu poţi renunţa la ele nici în ruptul capului, evită-le pe cele sub formă de pudră şi alege-le pe cele cremoase şi pastelate.  Le poţi aplica rapid, cu degetele, şi au o rezistenţă de peste 8 ore. O altă variantă bună este creionul-fard pentru pleoape, rezistent la apă. Şi fardul de obraz ar trebui evitat, mai ales dacă ai o piele bronzată şi strălucitoare şi nu mai ai nevoie de niciun artificiu. Păstrează pentru seară un fard de obraz cu particule iluminatoare, pe care îl aplici prin tamponare uşoară. 

Luciu de buze, pentru un plus de volum

Cu siguranţă ai trăit cel puţin un moment neplăcut în care ai vrut să te răcoreşti cu o îngheţată sau cu o băutură şi ai observat că rujul ţi s-a întins peste măsură. Evită acest lucru aplicând un balsam hidratant incolor, cu factor de protecţie, sau un luciu de buze (gloss) cu efect de volum. E tot ce ai nevoie!

Rimel rezistent la apă

Și rimelul îţi poate face surprize atunci când ţi-e lumea mai dragă. Fiindcă este un element de bază în machiaj, nu îl poţi evita. De aceea, investeşte într-un produs rezistent la apă, pe care să îl aplici într-un singur strat, doar pe genele pleoapei superioare. Nu numai că va crea un efect de mărire a ochilor, dar va evidenţia şi culoarea lor.

Apă termală, cu rol de fixare

În această perioadă, pielea ta transpiră mai mult decât de obicei şi, astfel, pierde din minerale. Cu proprietăţi astringente, apa termală are rolul de a revitaliza și hidrata pielea feței. Unde mai pui că, atunci când o pulverizezi peste machiaj, îl fixează pentru o zi întreagă. Dacă nu eşti adepta apei termale, alege un spray pentru fixare, care se găseşte la orice magazin de cosmetice. Acest seamănă cu un  fixativ de păr şi trebuie să respecți distanţa de la care îl pulverizezi, de obicei 15-20 de centrimetri. E bine să ştii şi că utilizarea lui în exces blochează porii. 

Nu uita de hidratare!

Nu poţi avea un machiaj frumos şi un ten nehidratat. De aceea, e bine să nu sari peste etapele de demachiere, exfoliere şi hidratare a tenului. Foloseşte dischete din bumbac şi apă micelară sau demachiant degresant pentru o curăţare în profunzime. Hidratează tenul, în funcție de tipul său, cu o cremă specială. Include în ritualul tău de îngrijire şi un gomaj săptămânal, cu un produs pe care îl poţi prepara dintr-o linguriţă de iaurt, o linguriţă de suc de lămâie, una de miere şi una de zaţ de cafea. Aplică amestecul pe toată suprafaţa tenului, masează uşor şi lasă-l să acţioneze 10 minute. Clăteşte, apoi, cu apă călduţă şi aşteaptă să se usuce, fără a te mai şterge cu un prosop. 

Produse de frumuseţe preparate în casă