Frunzăverde: Situaţia bugetară e dramatică. Să fim fericiţi dacă plătim salariile şi pensiile VIDEO

Situaţia bugetară naţională este una dramatică, afirmă vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăvede. Acesta crede că nu vom putea înapoia a doua tranşă din împrumutul de la FMI, susţinând că de-abia vor fi plătite pensiile şi salariile.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 08:33
Frunzăverde: Situaţia bugetară e dramatică. Să fim fericiţi dacă plătim salariile şi pensiile VIDEO

Marţi, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Consiliului, Sorin Frunzăverde, fiind întrebat despre alocările bugetare, a răspuns că bugetul naţional este mult sub limită.

Afirmaţia a fost susţinută în şedinţa extraordinară a CJ privind bugetul judeţului pe acest an, după ce unul dintre consilierii judeţeni a insinuat că bugetul alocat nu acoperă cheltuielile pe anul 2013.

„În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie (…) Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi„, i-a răspuns Frunzăverde consilierului judeţean.

Potrivit România TV, în urma declaraţiilor lui Frunzăverde, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a dat asigurări că sunt bani pentru plata pensiilor şi salariilor.

Dacă nu ar fi fost o declaraţie politică, ar fi fost foarte gravă. Este o declaraţie iresponsabilă care, din fericire, repetându-se de atâţia ani, nu mai este luată în considerare de către mediul economic. Nu are niciun fel de fundament în realitate. România se afla în anul cinci, după o criză economică şi financiară destul de dură, vom intra pe un ciclu de creştere economică, probabil pe o perioadă de la 5 la 8 ani de zile„, a declarat la România TV analistul economic Ionel Blănculescu.

Democrat-liberala Andreea Paul Vass explică în schimb că România are „de gestionat o creştere economică mai mică decât cea aşteptată”.

Cum reacţionează un Guvern inteligent? Este obligat să crească cheltuielile de capital, adică de investiţii, să absoarbă mai mulţi bani europeni. Ori execuţia bugetară pe primele două luni arată că s-a întâmplat exact contrariul„, a precizat Vass.