Frunzăverde vrea suspendarea lui Băsescu: Nu cred că este posibilă coabitarea

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a afirmat, la România TV, că ar trebui declanşată procedura pentru a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, la sfârşitul lui august sau începutul lui septembrie, unul dintre motive fiind implicarea şefului statului în procesul de privatizare a CFR Marfă.

22 iul. 2013, 17:53
Frunzăverde vrea suspendarea lui Băsescu: Nu cred că este posibilă coabitarea

„Nu cred că este posibilă o coabitare cu Traian Băsescu”, a declarat Sorin Frunzăverde adăugând că demersurile pentru suspendarea acestuia ar trebui iniţiate în august, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, sau în septembrie, odată cu începutul sesiunii ordinare.

În ce priveşte motivaţia acestui demers, Frunzăverde a menţionat declaraţiile de luni ale preşedintelui României în legătură cu privatizarea CFR Marfă. „Acesta este un motiv: implicarea sa în privatizarea CFR Marfă. Mai este implicarea sa în construcţia Mişcării Populare şi mai sunt şi altele”, a apreciat fostul prim-vicepreşedinte al PDL.

Acesta susţine că nu refuzul desemnării lui Ovidiu Silaghi este motiv de suspendare cât subiectul CFR Marfă. „De unde ştie el că respectiva companie nu are suficienţi bani? Cum poate preşedintele să sugereze sistemului bancar să aibă grijă cu respectiva companie?”, se întreabă Frunzăverde.

„Preşedintele nu trebuie să vorbească despre Ministerul Transporturilor că domnia sa a gestionat acest domeniu aproape 10 ani, domeniu care a rămas cel mai în urmă”, a spus vicepreşedintele PNL, ce l-a acuzat pe Băsescu de faptul că „blochează antreprenorial România”.

Sorin Frunzăverde a precizat că poziţia sa exprimă un punct de vedere personal, nu pe cel al USL. „Nu cred că vom putea coabita încă un an şi jumătate. Cred în egală măsură că responsabilitatea pentru faptul că Traian Băsescu este încă preşedinte revine acum USL, care nu ţine cont că 7,4 milioane de oameni au votat pentru demitere”, a mai spus Frunzăverde.