Frunzele de gutui au efecte benefice asupra sănătății. Acționează ca un antibiotic natural

Frunzele de gutui pot vindeca o multitudine de afecțiuni, precum diabetul, gripa sau hipertensiunea arterială.

01 nov. 2022, 23:29
Frunzele de gutui au efecte benefice asupra sănătății. Acționează ca un antibiotic natural

Încă din antichitate frunzele de gutui au fost utilizate pentru tratarea organismului, dar și în scop profilactic. În afară de folosirea în afecțiuni virale, frunzele de gutui sunt folosite și în cazul infecțiilor gastro-intestinale.

Chiar dacă frunzele sunt cele mai utilizate pentru tratarea afecțiunilor care apar, de obicei, în sezonul rece, toate părțile fructului sunt benefice corpului. Gutuia conține în abundență vitamine din complexul B, dar și vitamina C, cupru, calciu, fosfor, sodiu și potasiu.

Citește și: Nu arunca frunzele de gutui! Au puternice proprietăţi medicinale. Ceaiul care vindecă bolile ficatului

Ce beneficii au frunzele de gutui

Bolnavilor de hipertensiune arterială li se recmandă consumul de ceai din frunze de gutui, deoarece acesta ajuă la reglarea tensiunii.

Frunzele pot fi folosite și în tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat. Pentru că au foarte multe vitamine, acestea se mai folosesc și pentru tratarea stărilor de nevrozitate, depresie sau agitație. Frunzele au efecte sedative și substanțele pe care le conțin sunt antidepresive.

Frunzele de gutui au efecte antivirale, calmează febra, durerile musculare și de cap. Ceaiul acționează ca un antibiotic natural și scurtează perioada de vindecare a gripei și răcelilor.

Coaja, sâmburii, frunzele, dar și cotoarele de la gutui sunt benefice sănătății. Acestea pot tratat bolile pulmonare și ajută la combaterea infecțiilor căilor respiratorii medii și superioare.

Pentru a prepara un remediu natural aveți nevoie de o mână de coji, cotare și frunze. Se toacă mărunt și se lasă la fiert circa 30 de minte. După ce se răcește, se filtrează și se adaugă 3 linguri de miere. Se bea înainte de micu dejun, timp de 30 de zile.

Citește și: Reţeta de dulceaţă de gutui fără zahăr. Beneficii enorme de la fructele toamnei