FSB în conflict cu Phenianul după un incident armat cu vase de pescuit nord-coreene: trei militari sunt răniţi

Trei membri ai Gărzii de coastă ruse au fost răniţi în cursul unui incident armat cu vase de pescuit nord-coreene în Marea Japoniei, a anunţat marţi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), în subordinea căruia se află trupele de grăniceri ruse, inclusiv gărzile de coastă.

18 sept. 2019, 06:17
FSB în conflict cu Phenianul după un incident armat cu vase de pescuit nord-coreene: trei militari sunt răniţi

FSB a comunicat că gărzile de coastă din Extremul Orient rus au surprins două pescadoare nord-coreene, dintre care unul a lansat un ‘atac armat’ împotriva navei de patrulare ruse. ‘Trei militari au fost răniţi, având diferite grade de gravitate’, precizează FSB, informează agerpres.ro

Peste 45 de marinari se aflau la bordul acestei nave nord-coreene, care a sfârşit prin a fi reţinută, la fel ca şi celălalt vas de pescuit, cu 21 de marinari la bord.

Incidentul s-a produs în apropiere de coasta rusă din Primorie, în Extremul Orient rus, în zona economică exclusivă a Federaţiei Ruse, potrivit stiripesurse.ro.

În urma acestui incident, însărcinatul cu afaceri nord-coreean la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei, a relatat agenţia de presă RIA Novosti.

Citeşte şi SUA sancţionează o reţea de comerţ maritim implicată în ajutor în favoarea Phenianului

Pescadoarele nord-coreene sunt cu regularitate reţinute de către marinarii ruşi sau japonezi în Marea Japoniei, care se învecinează cu Peninsula Coreea, Extremul Orient rus şi arhipelagul nipon.

Potrivit experţilor, Phenianul încurajează navele sale de pescuit să se aventureze tot mai departe în speranţa de a realiza capturi cât mai mari, dar din cauza stării tehnice deplorabile a acestora, zeci de ambarcaţiuni de pescuit sfârşesc în derivă sau eşuează pe coastele japoneze.


loading...