FSLI vrea să declanşeze grevă generală pe 23 ianuarie

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îşi consultă membrii de sindicat în această săptămână pentru declanşarea grevei generale din 23 ianurie, fiind nemulţumiţi că în 2012 nu se acordă nicio majorare salarială pentru salariaţii din educaţie, care nu îşi pot recupera reducerea cu 25%.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 13:15
FSLI vrea să declanşeze grevă generală pe 23 ianuarie

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016, de prorogarea, până la data de 1 ianuarie 2013, a alocării pentru finanţarea învăţământului a minimum 6 procente din produsul intern brut al anului respectiv, a declarat, marţi, secretarul general al FSLI, Liviu Pop, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii mai cer alocarea pentru finanţarea învăţământului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a 2,3 la sută din PIB, fiind nemulţumiţi şi de măsura luată de Ministerul Educaţiei, Cerectării, Tineretului şi Sportului de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat pe statul de plată.

FSLI nu mai vrea repetarea practicii de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca de exemplu Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

„Am trimis adresă în teritoriu liderilor noştri şi până vineri vom avea rezultatele finale ale acestei consultări. Cel mai probabil vom declanşa greva generală din 23 ianuarie, oamenii s-au săturat, au un nivel de viaţă din ce în ce mai scăzut”, a spus Pop.

Confederaţiile sindicale reprezentative au anunţat, marţi, că nu participă la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse să reia dialogul în condiţiile în care nu există o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalişti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.


loading...
Partenerii noștri