Vesel şi dinamic în spectacole, Fuego a învăţat de mic ce înseamnă binele şi răul, iar de cîţiva ani ascunde în sufletul lui o suferinţă nemărturisită până acum.
Viaţa i s-a schimbat complet, în 2010, odată cu moartea tatălui său. Atunci a simţit că-şi pierde echilibrul, încrederea şi protecţia pe care le-a primit, zi de zi de la părintele său, vreme de 34 de ani.
„Bineînţeles că-mi lipseşte. Îmi aduc aminte de el, ce fel de om era şi ce mult şi-a dorit ca eu să fiu pe scenă, să le cânt oamenilor. De când tata a plecat, parcă inima frumoasă a familiei s-a ştirbit. Asta e viaţa cu toţii pleăcm mai devreme sau mai târziu„, a spus Paul Surugiu, pentru România TV.
Moartea tatălui său l-a marcat profund pe Fuego şi de atunci a decis să cânte tot mai rar una dintre melodiile care l-au consacrat.
„Cântecul acesta face parte din viaţa mea. E scris pentru părinţii mei. L-am scris când tata trăia, eram o familie extraordinar de fericită şi atunci, sunt două cântece pe care evit să le cânt. Unul este acesta, nu se cheamă împodobeşte mamă bradul, se cheamă Seară de Crăciun”, a povestit Fuego.
Amintirea tatălui său i-a readus în minte lui Fuego, imagini din copilărie, când a simţit de mic greutăţile vieţii, chiar dacă părinţii făceau eforturi să nu-i lipsescă nimic.
„Cele mai frumoase amintiri erau cele când eram în jurul bradului şi împodobeam bradul în seara de Crăciun şi ştiam că mama îmi aduce o portocală. Nu am fost o familie înstărită. Portocalele, gutuile să găseau foarte rar la Turda şi doar de sărbători„, a mai povestit Fuego.
Citeşte şi Fuego a blocat graniţa dintre România şi Republica Moldova
Fuego a fost ajutat în carieră de către Ion Raţiu. „Ştiţi că politicianul Ion Raţiu s-a născut la Turda. El m-a sprijinit ca eu să mă lansez la festivalul de la Mamaia în 1993. M-a chemat la el în biroul de la Parlament şi mi-a zis aşa: Măi băiatule, tu eşti turdean de-al meu şi eu iubesc acest oraş plin de istorie”, şi-a aminit Fuego de începuturile carierei sale.