Fugarul Cristian Rizea aduce o amendă de 50.000 de lei pentru Realitatea Plus

Fantasmagoriile lui Cristian Rizea atrag ca un magnet amenzile CNA. Ultimele acuzaţii nefondate ale fugarului de la Chişinău au fost sancţionate cu o amendă de 50.000 de eli din partea CNA.

09 dec. 2020, 07:10
Fugarul Cristian Rizea aduce o amendă de 50.000 de lei pentru Realitatea Plus

Fugarul Cristian Rizea colecţionează amendă după amendă pentru Realitatea Plus după acuzaţiile adacadabrante aduse în direct, într-un serial  moderat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu. „Este absolut halucinant!”, a exclamat un membru CNA după câteva ore în care forul a văzut ce a fost lăsat să spună pe post, la Realitatea Plus, Cristian Rizea. Arestat la Chişinău, după condamnarea definitivă şi irevocabilă, Rizea s-a dezlănțuit pe TV, fără nicio dovadă și a aruncat inclusiv cu acuzații de crimă.

Amenda luată de Realitatea Plus a fost de 50.000 de lei. Sancţiunea record a venit la câteva zile după o altă amendă  pentru postul deținut de Maricel Păcuraru – 10.000 de lei. L-a primit atunci pentru acuzațiile Alexandrei Păcuraru (fiica patronului), Ancăi Alexandrescu și lui Oreste Teodorescu.

Realitatea, amendă după acuzațiile false făcute de fiica lui Maricel Păcuraru şi secretara lui Dragnea în direct la adresa unor politicieni

Paginademedia.ro a inventariat personajele pe care le-a acuzat Rizea la Realitatea Plus, multe dintre acestea apelând şi la instanţă pentru despăgubiri morale

Victor Ciutacu – Jurnalist România TV
Dragoș Dobrescu – afacerist din Grupul de la Monaco
Radu Budeanu – Patronul Gândul & Cancan
Orlanda Valache – acționar Cancan TV
Dan Andronic – Patronul EVZ & Capital
Călin Popescu Tăriceanu – Actual reprezentant Pro România
Victor Ponta – președintele Pro România
Bogdan Dumitrescu – fratele fostului fotbalist Ilie Dumitrescu
Sebastian Ghiță – fostul patron de la România TV
Alexandru Nanu – patronul clubului „Nuba” din București
Mihnea Costoiu – Senator al Partidului Social Democrat
Marius Pieleanu – șeful institutului de sondare Avangarde
Dana Budeanu – vlogger
Adrian Ciocârlan – general SRI
Florian Coldea – general SRI
Ecaterina Andronescu – fostul Ministru al Educației din partea PSD
Anton Pisaroglu – fost consultat PSD
Nicolae Bănicioiu – politician, membru în Camera Deputaților din 2016 din partea PSD. Acum este la Pro România
Cornel Nistorescu – Jurnalist, director al ziarului Cotidianul
Iată o parte din acuzațiile lui Cristian Rizea la Realitatea Plus, via documentele CNA:

Fugarul Cristian Rizea l-a şocat pe Radu Herjeu: „Este absolut halucinant!”

Membrii CNA au fost uluiți de ce au vizionat în cele peste trei ore. Cristina Pocora, membru al Consiliului, a spus, pe scurt: „Mi se pare grosolan de-a dreptu!” Radu Herjeu și-a spus și el punctul de vedere: „Este absolut halucinant! În toate aceste emisiuni au fost ZERO dovezi. Rizea nu a prezentat nicio dovadă.”.De notat, de asemenea, că în ședință a participat și Radu Budeanu, patronul Gândul și Cancan, în care a susținut că nu a fost sunat pentru a interveni în emisiuni.

Radu Budeanu, în ședința CNA:„Vă menționez că pe niciun tip de canal, nici sms, nici telefon, nici e-mail, nu mi s-a transmis această invitație. Vreau să vă spun că această serie de emisiuni nu este o serie care să aibă un interes jurnalistic.

Eu am făcut și niște plângeri penale. Tot ce ați văzut în aceste emisiuni e o luptă de culise, nu are treabă cu demersul jurnalistic. Această emisiune, Culisele Puterii, nu are treabă cu jurnalismul. E o răfuire de tip mafiot.”

Victor Ciutacu i-a dat în judecată pe Anca Alexandrescu și Cristian Rizea. Cere daune de 200.000 de euro

Acuzațiile făcute de fugarul Cristian Rizea , fost deputat PSD între 2008 și 2012 și condamnat la închisoare timp de patru ani pentru fapte de corupție, la Realitatea Plus au adus un maraton al discuțiilor în ședința Consiliului de astăzi, 8 decembrie.

S-au analizat emisiunile „Culisele statului pararel”, moderate de Anca Alexandrescu (fosta consilieră a lui Liviu Dragnea) și Bogdan Muzgoci, dar și materiale din știrile Realitatea Plus, în care apăreau declarațiile lui Rizea.

Concret, Rizea a adus acuzații grave unor jurnaliști sau politicieni, neaducând dovezi clar în emisiune. Doar îi trimitea pe telespectatori pe site-ul său sau pe pagina de Facebook, unde a publicat o carte intitulată „Spovedania lui Rizea”. Fostul politician a făcut dezvăluirile în emisiunile din 13, 14, 15, 16, 27, 29, 30 octombrie, 3, 6, 13 și 18 noiembrie.

În urma lungilor discuții care au durat mai bine de două ore, Realitatea Plus a fost sancționată cu suma de 50.000 de lei. Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu și a fost votată în unanimitate. Amenda a venit pentru emisiunile din 13.10, 30.10, 02.11, 03.11, 06.11, 13.11 și 18.11.

Fugarul Cristian Rizea a fost plasat în arest preventiv la Chişinău. La cererea procurorilor, acesta a primit 18 zile de arest preventiv. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru. El era dat în căutare de autorităţile de la Bucureşti, după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. Ca să scape de pedeapsă, parlamentarul a fugit din România şi s-a refugiat la Chişinău. Cu o zi înainte de a fi reţinut, lui Cristian Rizea i-a fost retrasă cetăţenia moldovenească.