Fuia: Moţiunea de cenzură nu va trece, plecările din PDL s-au cam încheiat

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, secretar executiv al PDL, susţine că plecările din partid s-au încheiat, iar moţiunea de cenzură a USL a fost doar o momeală politică pe care câţiva parlamentari democrat-liberali au muşcat-o, el precizând însă că demersul opoziţiei nu va avea succes.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 11:16
Fuia: Moţiunea de cenzură nu va trece, plecările din PDL s-au cam încheiat

„Plecările din PDL s-au încheiat şi deşi nu se poate spune că partidul nu este afectat, pentru că este. PDL merge mai departe învăţându-şi lecţiile pe care le are de învăţat. S-au făcut greşeli – iar una dintre greşeli a fost încrederea dată unor oameni care acum este evident că nu o meritau – şi se vor face şi analize, însă momentul analizelor nu este decât după încheierea alegerilor”, a declarat Fuia.

Ministrul susţine că moţiunea de cenzură nu va trece.

„Acum este clar că însă scopul moţiuni USL nu a fost o discuţie pe teme de guvernare – pentru că USL habar nu are despre teme de guvernare – ci a fost doar o momeală politică de atras oameni din PDL, o momeală pe care din păcate câţiva parlamentari ai PDL au muşcat-o. După campania de racolări pe care a desfăşurat-o PNL, toată lumea s-a lămurit că bunul simţ promis odată de Crin Antonescu nu era decât o mare minciună electorală – şi asta este de ţinut minte. Nu este moment nici de regrete, nici de învinovăţiri, PDL are o echipă, cu oameni şi mai vechi şi mai noi, care are însă suficientă experienţă politică, care a trecut prin momente grele şi în trecut; şi care are o imagine clară asupra a ce trebuie făcut pe mai departe chiar şi în condiţiile acestea dificile politic”, susţine Fuia.

USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Documentul, intitulat „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”, a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.