FUNERALIILE ONLINE sunt ultima găselniţă utilă persoanelor care nu pot ajunge la o înmormântare

Un antreprenor din Marea Britanie a avut o idee inedită cu care a venit în sprijinul persoanelor care nu pot ajunge, dintr-un motiv sau altul, la funeraliile celor dragi. Antreprenorul, care este şi proprietar de cimitir, pune la dispoziţia celor absenţi de la înmormântare înregistrări video şi audio în direct ale ceremoniilor funerare.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 10:36

Prin sistemul adoptat şi perfecţionat de către antreprenorul britanic cei care lipsesc de la o înmormântare pot viziona întregul eveniment în live stream, de pe telefonul mobil.

Astfel, proprietarul Cimitirului Kemnal Park şi al Memorial Gardens, din Chislehurst, în sud-estul Londrei pretinde că este primul antreprenor din Marea Britanie care oferă asemenea servicii, scrie Daily Mail.

Contra unei sume de 450 de lire sterline, cei care nu sunt prezenţi fizic la funeralii, primesc acasă un pachet cu înregistrarea evenimentului cu tehnologie 4G, adaptată smartphone-urilor, în care este inclusă şi o copie după înregistrarea iniţială, precizează aceeaşi publicaţie.

„Vrem să profităm cât se poate de mult de tehnologie pentru a realiza cele mai bune materiale video şi audio”, a declarat Michael Burke, unul dintre cameramanii cimitirului care face înregistrări profesionale. El nu se plânkge, totuşi, de concurenţa pe care i-o pot face amatorii, pentru că, de obicei, oamenilor le place să vadă imagini de calitate de la evenimentele memorabile.

Kemnal Park are o suprafaţă suficientă pentru a fi construite 30.000 de morminte. Acolo este construită şi o capelă în care încap până la 500 de persoane.