Funeriu o atacă DUR pe Elena Udrea după EŞECUL PMP de la EUROPARLAMENTARE 2014: Vinovaţi sunt cei de pe afiş

Daniel Funeriu, candidatul PMP pe Colegiul 3 Timişoara, preia discursul critic al lui Sebastian Lăzăroiu la adresa conducerii partidului. După scorul mic al PMP (6% – naţional, 11% – Timişoara) şi scorul mult mai mare al lui Funeriu (18%), fostul ministru al Educaţiei dă vina pe colegii săi de pe afişele electorale, transmite stiripesurse.ro.

26 mai 2014, 16:33
Funeriu o atacă DUR pe Elena Udrea după EŞECUL PMP de la EUROPARLAMENTARE 2014: Vinovaţi sunt cei de pe afiş

„Dacă mă întrebaţi cine sunt vinovaţii pentru scorul PMP, am să vă spun că este un lucru bun că PMP a intrat în Parlamentul European, iar vinovaţii pentru neatigerea targetului de 10% sunt toţi cei de pe afiş. Dacă căutaţi vinovaţii pentru neatingerea targetului de 10%, cei de pe afiş sunt”, a declarat Daniel Funeriu.

Declaraţia lui Daniel Funeriu vine după ce noaptea trecută, după aflarea rezultatelor neoficiale, fostul ministru îşi ataca subtil colegii de partid pe Facebook: „18% e un scor slab pentru un fost ministru, mai ales atunci când este susţinut total de partidul său. Dacă eram în afişul cu accente semănătoriste al PMP probabil că luam cel puţin 25%, dar am fost plecat din ţară când s-au făcut pozele pentru afiş. All in all, bine că nu am candidat independent, cine ştie ce partid nu făcea pragul”.

Citeşte şi Funeriu, ATAC la PNL după exit-polluri: A fost într-un „somn al raţiunii” când a participat la formarea USL

Daniel Funeriu a candidat din partea PMP pentru un loc în Camera Deputaţilor, în Circumscripţia electorală nr. 37, judeţul Timiş, Colegiul uninominal nr. 3. Fostul ministru al Educaţiei a obţinut doar 2.278 de voturi, în timp ce Florică Bîrsăşteanu (PSD-UNPR-PC) a obţinut 4.995 voturi, iar  Viorel Coifan (PNL) a primit 2.898 voturi.