Funeriu, ATAC la PNL după exit-polluri: A fost într-un „somn al raţiunii” când a participat la formarea USL

Daniel Funeriu, candidat din partea PMP la alegerile europarlamentare, dar şi pentru un post de deputat în colegiul 3 Timişoara, a declarat duminică seara, după rezultatele exit-poll-urilor, că orice scor sub 10% este unul "prost" pentru PMP.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 20:29
Funeriu, ATAC la PNL după exit-polluri: A fost într-un „somn al raţiunii” când a participat la formarea USL

„Noi am mizat pe 10%, orice scor sub 10% este sub obiectiv şi orice scor sub obiectiv este un scor prost”, a afirmat Daniel Funeriu, citat de Agerpres.

Fostul consilier prezidenţial a acuzat PNL că a fost într-un „somn al raţiunii” când a participat la formarea USL şi a subliniat că forţele de dreapta trebuie să se unească „urgent”.

„Forţele de dreapta, pentru a avea vreo şansă să scoată România de sub bocancul PSD, trebuie să se unească urgent pe baza unor programe şi nu în jurul unor programe”, a afirmat Daniel Funeriu.

Pe de altă parte, preşedintele liberalilor timişeni, primarul Nicolae Robu, a afirmat că rezultatele exit-poll-urilor indică faptul că Dreapta a câştigat în România.

„România a fost pe trendul european. Dreapta a câştigat. Dacă adunăm procentele obţinute de partidele de dreapta plus pe cele obţinute de Mircea Diaconu şi de UDMR, care se revendică a fi un partid de dreapta, constatăm că sunt multe procente în plus faţă de cele obţinute de PSD şi cred că trebuie să scoatem în evidenţă acest lucru”, a declarat duminică seara Nicolae Robu.

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat, după rezultatele exit-poll, că e „evident” că Alianţa PSD-PC-UNPR a câştigat aceste alegeri, adăugând necesitatea ca liderii formaţiunilor de Dreapta să înceapă ‘de mâine’ discuţiile pentru o unire a forţelor în vederea prezidenţialelor din toamnă.

„Este evident că Alianţa PSD-PC-UNPR a câştigat aceste alegeri. Înseamnă că lumea doreşte să trăiască în această ţară sub socialism, le place culoarea roşie şi nu putem decât să respectăm votul cetăţenilor. (…). Credem că această mişcare (pentru crearea Dreptei unite, n.r.) se poate unifica, nu peste o săptămână-două, ci începând de mâine şi mi-aş dori ca toţi liderii partidelor de dreapta să se unească într-un loc, precum cardinalii la Vatican, şi să nu iasă de acolo până nu iese fumul alb al înţelegerii asupra candidatului unic pentru prezidenţiale (…)”, a afirmat Ostaficiuc.