Funeriu: Desfiinţarea şcolilor profesionale, în interesul financiar al unor universităţi mediocre

Publicat: Joi, 01 Decembrie 2011 18:00 // Actualizat: Joi, 01 Decembrie 2011 18:00 // Sursa: Mediafax

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat joi, la Arad, că prin desfiinţarea şcolilor profesionale s-a făcut "un rău imens acestei ţări", pentru că mii de copii au fost trimişi "pe un drum care nu este al lor", doar ca "universităţi mediocre" să aibă potenţiali studenţi.

Foto: debanat.ro

Aflat la Arad pentru a participa, la un liceu, la prezentarea unui sistem informatic de management şi analiză a performanţelor şcolare, Funeriu a fost întrebat de jurnalişti dacă învăţământul profesional va reveni în România, el afirmând că se lucrează la acest lucru.

"Unul dintre şantierele majore ale Ministerului Educaţiei în acest an este punerea la punct a unui sistem de învăţământ profesional performant şi cuprinzător", a spus Funeriu, potrivit Mediafax.

Ministrul a declarat că desfiinţarea acestui tip de învăţământ s-a făcut în interesul financiar al universităţilor, care au câştigat mai mulţi studenţi.

"Nu vreau să fac politică, însă cei care au decis desfiinţarea şcolilor profesionale au făcut un rău imens acestei ţări, pentru că au trimis mii de copii pe un drum care nu este al lor, cu un singur scop, să aibă potenţiali studenţi pentru a umple unele universităţi mediocre, care fac din numărul de studenţi care le calcă pragul, care fac din ei nimic altceva decât nişte oameni buni de plată. Aceste interese financiare vă asigur că nu vor fi apărate în viitor, iar învăţământul profesional va fi puternic", a declarat Funeriu.

El a adăugat că "nu întâmplător" a decis ca prezentarea programului de management şcolar de la Arad să aibă loc la Liceul "Aurel Vlaicu", unul "cu puternice valenţe profesionale şi tehnice", dorind să dea "semnale care merg în această direcţie".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 dec 19:10
Răspunde | Votează email 0 email
ANA POPESCU
Nu mi-e deloc simpatic dl. Funeriu dar, in cazul acesta are perfecta dreptate. Cum putem crede ca cineva care n-a luat examenul de capacitate sau l-a luat cu nota foarte mica poate lua bac-ul si poate urma cursurile unei universitati serioase?
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H