Funeriu refuză să vorbească despre cazurile profesorilor care au făcut sex cu eleve

Cazurile profesorilor acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu elevele lor minore mai pot aştepta până săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a refuzat să vorbească despre cazurile din şcolile româneşti care au şocat opinia publică în ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 18:45
Funeriu refuză să vorbească despre cazurile profesorilor care au făcut sex cu eleve

Deşi vineri a susţinut o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus că va face declaraţii despre cazurile profesorilor acuzaţi de viol sau relaţii sexuale cu minore cândva, săptămana viitoare.

„Săptămâna viitoare voi face o conferinţă de presă pe alte teme, inclusiv teme presante pe învăţămâtul preuniversitar, inclusiv pe teme precum cele care au fost mediatizate pe canalele de televiziune”, le-a răspuns Funeriu jurnaliştilor care îl întrebau despre cazurile profesorilor acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu eleve minore din Bucureşti şi Sfântu Gheorghe.

La finalul conferinţei, ministrul a plecat aproape fugind şi a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

În timp ce ministrul refuză să comenteze cazul de la Jean Monnet, profesorul de sport, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă minoră, a primit vineri mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Profesorul a declarat că a eleva s-a dus la el, s-a dezbrăcat şi s-a aruncat în pat. „Regret moral şi etic ce s-a întâmplat, am fost instigat, incitat să fac asta. Nu am crezut că se poate întâmpla. A venit la mine, s-a dezbrăcat , m-a aruncat spre pat și mi-a zis: Hai că știu că și tu vrei același lucru„, a spus profesorul în fața judecătorilor.

De cealaltă parte, comisia de profesori de la „Jean Monnet” care a analizat excursia la Predeal, a decis să o pedepsească pe fata cu nota 4 la purtare, pentru că a băut alcool şi din cauza scandalului care s-a iscat. De asemenea, au fost interzise excursiile la clasele VI – XII.

VEZI AICI imagini cu elevele de la Jean Monnet, în excursia de la Predeal