Funny: Top 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Turul Franţei

Descoperă o altfel de abordare, cea a jurnaliştilor Caţavencii, asupra Turului Franţei.

RomaniaTV.net
15 iul. 2013, 10:56
Funny: Top 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Turul Franţei

1. În momentul înfiinţării sale, Turul Franţei nu era o competiţie sportivă, ci mai degrabă o cursă nebunească prin care cicliştii încercau să scape de proprietarii de drept ai bicicletelor, împrumutate din Centrul Vechi.

2. Cătălin Botezatu s-a declarat un fan înfocat al competiţiei, mărturisind că e pur şi simplu mort după tur.

3. Deşi Lance Armstrong a fost exclus definitiv din toate competiţiile, se spune că o parte din el încă mai aleargă în Turul Franţei. Mai precis, drogurile.

Citeşte şi Momente esențiale din viața lui Relu Fenechiu

4. Ciclistul marocan Marcel Sarin Toc a fost foarte aproape să fie descalificat, încă de la începutul cursei, deoarece s-a prezent la Start la volanul unei Dacia Logan, lucru ce l-ar fi dezavantajat clar în lupta cu ceilalţi ciclişti.

5. Începînd cu 2014, în Turul Franţei nu se vor mai folosi biciclete obişnuite ci biciclete electrice, deoarece toată lumea ştie că bicicletele normale poluează mult mai mult.

Citeste si: Jurnalul Elenei B: Nu ma-ș suporta să fiu soție de chelios

6. Începînd cu anul acesta, cel mai bun ciclist nu va mai primi tricoul galben al liderului general ci o mustaţă de hipster, o eşarfă asortată cu espadrilele şi o pălărie în carouri.

7. Pentru prima dată de la înfiinţarea sa, Turul Franţei va trece şi prin regiuni mai obscure din Franţa. De exemplu, satul în care trăiesc Asterix şi Obelix, Corsica şi oraşul Ţăndărei.

8. La finalul fiecărei curse, cicliştii francezi îşi predau bicicletele cicliştilor germani.

9. Federaţia Internaţională de Ciclism bănuieşte mai multe echipe de top că folosesc mijloace nesportive pentru a-şi impulsiona cicliştii. De exemplu maidanezi.

10. Alex Velea va primit tricoul alb cu buline roşii, al căţărătorilor. Al căţărătorilor pe Antonia.