Furia laptelui (angorjarea sânilor). Care sunt cauzele şi ce e de făcut ca să previi şi să tratezi

Furia laptelui (angorjarea sanilor) poate aparea intre ziua a doua si a cincea zi de la astere. Este normal ca sanii sa devina mai mari si mai greu, chiar putin durerosi pentru ca produc mai mult lapte. Totusi, sunt cazuri in care se produce mai mult lapte decat este necesar si apare ceea ce se numeste furia laptelui (angorjarea sanilor).

22 oct. 2018, 07:45
Furia laptelui (angorjarea sânilor). Care sunt cauzele şi ce e de făcut ca să previi şi să tratezi

Furia laptelui (angorjarea sanilor) – Simptome

Sanii sunt tari, imflamati, inconfortabil de plini, durerosi. Inflamatia se poate indrepta spre zona subratului si poate aparea si febra.

Angorjarea sanilor poate face dificila alaptarea. Sfarcurile sunt dureroase. Areola este dura si atasarea la san se face incorect. Ceea ce va sabota productia de lapte.

Cere sfatul medicului sau al unui consultant in alaptare daca hranirea bebelusului la san este dificila si daca faci temperatura.

Furia laptelui – Cauze

Angorjarea sanilor poate aparea din cauza faptului ca nu poti alapta bebelusul frecvent sau bebelusul nu goleste suficient sanul.

De asemenea, angorjarea poate aparea daca unul sau mai multe canale se infunda. De obicei acest lucru se intampla in cazul femeilor care au suferit interventii de marire a sanilor, iar implanturile nu lasa suficient spatiu pentru cresterea fluxului de sange, limfa si lapte. Canalele mai pot fi obstructionate si daca sutienul este prea strans.

O alta cauza este producerea laptelui in exces, lapte pe care bebelusul nu il poate consuma.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.