Furnizarea apei calde în Petroşani, OPRITĂ din cauza lipsei de cărbune

Termocentrala Paroşeni, care face parte din Complexul Energetic Hunedoara, a anunţat că furnizarea apei calde în municipiul Petroşani va fi sistată din cauza lipsei de cărbune.

10 iun. 2015, 20:34
Furnizarea apei calde în Petroşani, OPRITĂ din cauza lipsei de cărbune

Începând de sâmbătă, se va sista furnizarea apei calde în municipiul Petroşani, din cauza faptului că Termocentrala Paroşeni a rămas fără cărbune, potrivit unui comuncat de presă emis de Complexul Energetic Hunedoara.

Începând cu data de 12 iunie, ora 24.00, se opreşte funcţionarea grupului energetic numărul IV din cadrul Sucursalei Electrocentrale Paroşeni, datorită lipsei combustibilului – cărbune – necesar. Urmare acestui fapt, începând cu data de 13 iunie, ora 12.00, se sistează furnizarea agentului termic, măsură care afectează consumatorii din municipiul Petroşani – Sucursala Prestserv Petroşani – Preparaţia Coroeşti, Societatea Naţională de Închidere Mine Valea Jiului SA – Mina Paroşeni„, se arată în comunicatul de presă.

Managerul CEH, Constantin Jujan, a făcut precizări suplimentare. „Preţul energiei, pe sfârşit de săptămână, este foarte mic (CEH vinde energie pe piaţa liberă, începând de anul trecut). Am avut zile în care preţul a fost şi de 26 de lei pe MWh şi-am încasat pentru toată energia produsă în acea zi de ambele termocentrale doar 150.000 de lei. Cu aceşti bani nu acoperim nici măcar costul de transport al cărbunelui la Mintia, ce să mai vorbim de extragerea acestuia. Am decis să dăm cărbune la Mintia. Termocentrala Paroşeni nu e oprită definitiv, dar va funcţiona când va fi nevoie. Pentru furnizare de agent termic, oricum nu mai aveam contract valabil cu beneficiarii. E o măsură prin care mai încercăm să reducem din pierderi„, potrivit evz.ro.