Furt de date de amploare la Vodafone Germania

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele personale a două milioane de clienţi germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora, au fost furate, a anunţat firma joi, relatează AFP.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 11:44
Furt de date de amploare la Vodafone Germania

Vodafone a precizat că a informat clienţii vizaţi prin e-mail şi s-a declarat convinsă că furtul nu vizează nici numerele cardurilor bancare şi nici numerele de telefon mobil ale celor în cauză. În schimb, numele, adresele, datele de naştere şi coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelaşi nume.

Potrivit filialei, doar „o cunoaştere detaliată (a sistemului) şi o doză mare de energie infracţională” au permis piratarea acestor date „îngropate adânc în sistemul informatic”.

Un suspect a fost deja identificat, iar autorităţile, care au fost alertate de către Vodafone, i-au percheziţionat locuinţa.

Acest caz are loc în contextul în care germanii sunt profund destabilizaţi de dezvăluiri care curg, de la Edward Snowden, despre un presupus spionaj practicat în Europa de către serviciile de informaţii americane.


loading...