Furt în cea mai faimoasă librărie. Autorul este ambasadorul Mexicului în Argentina

Prins în flagrant când încerca să fure o biografie a lui Casanova în cea mai celebră librărie din Buenos Aires, ambasadorul Mexicului în Argentina, Ricardo Valero, a demisionat "din motive de sănătate", a anunţat duminică guvernul mexican, notează AFP.

23 dec. 2019, 06:44
Furt în cea mai faimoasă librărie. Autorul este ambasadorul Mexicului în Argentina

Imagini filmate de camerele video la 26 octombrie şi publicate la începutul lui decembrie îl arată pe ambasador strecurând o carte într-un jurnal în timp ce se plimba prin cunoscuta librărie El Ateneo Grand Splendid, considerată una dintre cele mai frumoase din lume şi situată într-un fost teatru.

Reţinut de supraveghetori, diplomatul a încercat să se justifice arătând mai multe bonuri, dar niciunul nu corespundea cărţii furate, o biografie a aventurierului veneţian şi celebrului seducător Giacomo Gasanova, scrisă de universitarul francez Guy Chaussinand-Nogaret şi având preţul de 640 de pesos argentinieni (circa 9 euro), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Klaus Iohannis îl va rechema pe George Maior din SUA

Ambasadorul se află în prezent sub „tratament neurologic”, a scris pe Twitter ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, care i-a urat „însănătoşire grabnică”.

Potrivit presei mexicane şi argentiniene, Ricardo Valero, 77 de ani, suferă de o tumoare cerebrală care îi afectează comportamentul.