Furt în centre de vaccinare din România. Tichete pentru vaccinaţi COVID, sustrase de cadre medicale

Destructurarea celei mai mari reţele de vaccinare la chivetă din România a scos la iveală mai multe nereguli din centrele de vaccinare. Surse judiciare au precizat că există suspiciuni potrivit cărora personal din centre de vaccinare ar sustrage tichetele valorice care li s-ar cuveni persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 după data de 3 septembrie.

26 nov. 2021, 14:08
Furt în centre de vaccinare din România. Tichete pentru vaccinaţi COVID, sustrase de cadre medicale

Furt în centre de vaccinare din România. Conform legislației în vigoare, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare, începând cu data de 3 septembrie, ar trebui să beneficieze de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă (20 de lei fiecare). Doar că în unele cazuri, acele tichete nu s-au dat beneficiarilor, deşi au fost transmise centrelor de vaccinare sau medicilor de familie.

Citeşte şi: Asistentă de la DSP Satu Mare, reţinută în cel mai mare dosar al certificatelor false de vaccinare COVID

Potrivit unor surse judiciare citate de presasm.ro există suspiciuni potrivit cărora personalul medical din centrele de vaccinare ar sustrage tichetele de masă care li s-ar cuveni persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Schema este destul de simplă: dacă beneficiarul nu solicită tichetele (nici nu sunt informați că ar avea acest drept), acestea sunt însușite de către unii asistenți medicali, în complicitate cu unii registratori.

Organele de cercetare penală sunt deja cu ochii pe unii suspecți.

Citeşte şi: O asistentă care elibera certificate de vaccinare false a fost reținută. Femeia cerea între 500 și 1500 lei de la oameni

Un astfel de caz a fost descoperit în timpul cercetărilor în dosarul privind vaccinarea la chiuvetă de la Petea. În timpul percheziţiilor efectuate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție la persoanele arestate în cazul vaccinărilor false din PTF Petea s-au găsit la cel puțin o adresă astfel de tichete cuvenite persoanelor care s-au vaccinat. Asta în condiţiile în care pe uşa de acces în centrul de vaccinare era trecut mesajul ”Nu avem tichete”.


loading...
Partenerii noștri