Furtuna a făcut PRĂPĂD. Copaci doborâţi, alei pietonale şi străzi blocate

Aleile pietonale din parcurile municipiului Orşova şi câteva străzi au fost blocate, marţi, de copacii rupţi de furtună. Din fericire, viceprimarul Constantin Negulescu a declarat că nicio persoană nu a fost rănită.

RomaniaTV.net
30 iul. 2013, 14:24
Furtuna a făcut PRĂPĂD. Copaci doborâţi, alei pietonale şi străzi blocate

Furtuna a făcut prăpăd în Orşova. Mai mulţi copaci s-au rupt şi astfel aleile pietonale din parcurile oraşului şi câteva străzi au fost blocate. Fenomenul s-a produs după ce timp de aproape trei luni în zonă nu au mai avut loc precipitaţii, iar mercurul termometrelor, în timpul zilei, a urcat până la 37 grade Celsius.

„Am acţionat cu operativitate pentru degajarea căilor rutiere şi a aleilor din parcuri. Nu ni s-a semnalat nicio victimă„, a precizat viceprimarul Constantin Negulescu, potrivit Agerpres.

El a mai arătat că nici un alt eveniment care să pună viaţa şi sănătatea locuitorilor nu s-a mai înregistrat, în pofida fulgerelor intense şi a vântului puternic care ameninţa cu avarierea unor acoperişuri de bloc.

CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ a fost EXTINS. Vezi hărţile

Meteorologii au emis atenţionare cod galben de furtuni şi vijelii pentru Moldova, Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei. Potrivit ANM, între 30 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 15 vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

În partea de sud-est a teritoriului, în după-amiaza zilei de marţi, disconfortul termic se menţine deosebit de accentuat.