Furtuna a făcut prăpăd pe litoral. Şezlonguri luate de valuri, străzi inundate şi copaci căzuţi peste maşini

Furtuna a făcut prăpăd pe litoral. Șezlongurile au fost luate de valuri, străzile au fost inundate, iar mai mulţi copaci au căzut peste maşini. Mai mult, în larg s-a format și o trombă, un vârtej de apă.

27 aug. 2021, 18:36
Furtuna a făcut prăpăd pe litoral. Şezlonguri luate de valuri, străzi inundate şi copaci căzuţi peste maşini

Furtuna a făcut prăpăd pe litoral. Turiştii care se aflau pe litoral, vineri după-amiază, a fost goniţi de pe plajă din cauza furtunii.

Furtuna a făcut prăpăd pe litoral

Mai multe case şi magazine din Mangalia au fost inundate, iar străzile din oraşul de pe malul mării au fost acoperite de apă.  Mai mult, în largul Mării Negre s-a format şi o trombă, un vârtej de apă.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru luna septembrie. ANM anunţă scăderi puternice de temperaturi şi ploi

În staţiunea Neptun un copac a căzut pe trei autoturisme şi un alt copac a fost dărâmat de vânt pe un alt autoturism parcat în faţa unui hotel. O intervenţie similară a avut loc şi în Jupiter, unde un copac căzut a avariat două autoturisme.

Au mai fost inundate un magazin din Jupiter, o casă din Saturn, alta din Neptun, o stradă din Venus, o locuinţă din Cotu Văii şi un garaj din 2 Mai.

Pompierii constănţeni au intervenit la un autoturism care a părăsit drumul, a intrat într-un şanţ şi a fost inundat parţial, evenimentul având loc în Cap Aurora, fără a exista persoane rănite.

De asemenea, echipele de intervenţie au salvat doi căţei care erau legaţi într-o curte plină cu apă lângă o casă din Eforie.

Reamintim că Judeţul Constanţa s-a aflat, vineri după-amiază, sub avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme rea.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 28 august. Toamna îşi arată deja primele semne, în weekend plouă în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Potrivit ANM, în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00 instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sudestice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.