Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Un panou publicitar a fost smuls de vânt şi a avariat mai multe maşini VIDEO

Furtuna a făcut ravagii la Cluj Napoca. Mai multe mașini au fost avariate după ce un panou publicitar a căzut peste ele. Vântul a pus la pământ și un stâlp de electricitate care a căzut peste un autoturism.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 20:50
Furtuna a făcut ravagii în Cluj. Un panou publicitar a fost smuls de vânt şi a avariat mai multe maşini VIDEO

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, un panou publicitar s-a răsturnat, luni seară, peste cinci autoturisme. Panoul respectiv era amplasat pe remorca unui camion, iar aceasta s-a răsturnat, la rândul său.

Pompierii au intervenit de urgență. Din fericire nu se afla nimeni în niciuna dintre mașini, însă acestea au fost grav avariate. De asemenea, o autospecială a ISU a intervenit pentru a degaja un copac căzut peste firele de electricitate, pe str. D. D. Roşca din Cluj-Napoca.

ISU Cluj a mai anunţat că o autoplaformă pentru intervenţii şi salvări de la înălţimi intervine pentru îndepărtarea unei secţiuni de acoperiş de tablă, care este în pericol să cadă de pe o clădire, pe str. Ion Ionescu de la Brad din Cluj-Napoca.

Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări meteo COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori în mai multe judeţe din Moldova, Transilvania, Maramureş, Banat şi Crişana, dar şi din nordul Olteniei şi Munteniei.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș; ninsori viscolite în zona montană înaltă

În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.
Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h.
Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.
Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.
Notă: Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă
Zone vizate: zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor.

În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.