Furtuna a făcut ravagii în Olt: Un sat a rămas fără energie electrică, mai multe maşini au fost avariate

Alimentarea cu energie electrică în satul Comanca din comuna Deveselu a fost întreruptă, luni, din cauza vântului puternic şi a ploilor care au avariat reţelele de distribuţie. Mai mult, în Slatina trei maşini au fost avariate de copacii doborâţi de rafale.

30 sept. 2013, 11:02
Furtuna a făcut ravagii în Olt: Un sat a rămas fără energie electrică, mai multe maşini au fost avariate

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a precizat că în cursul dimineţii pompierii au fost solicitaţi să intervină în Slatina pentru degajarea unui arbore ce a căzut peste două autoturisme parcate, care au fost avariate în proporţie de 20%. După această intervenţie, echipajele ISU au fost solicitate din nou, tot în Slatina, pentru a degaja un copac de pe un autoturism. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, scrie Agerpres.

Din cauza ploilor şi vântului, 350 de consumatori din satul Comanca au rămas fără energie electrică, în zonă fiind echipe de intervenţie pentru remedierea avariilor la reţeaua de distribuţie.

Pentru judeţul Olt este în vigoare, până miercuri, o avertizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ şi vânt. Alin Băsăşteanu a spus că în privinţa utilajelor de intervenţie în situaţia apariţiei unor inundaţii au fost verificate motopompele şi bărcile din dotare şi acestea nu au probleme.

Citeşte şi POTOP în sudul ţării. Meteorologii au instituit COD PORTOCALIU şi GALBEN pentru mai multe judeţe