Furtuna a făcut ravagii în Dâmboviţa. Subsolul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inundat

În urma vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, pasajul rutier de la Romlux şi subsolul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inundate. De asemenea, un plop s-a prăbuşit, fără a produce pagube.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 09:54
Furtuna a făcut ravagii în Dâmboviţa. Subsolul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inundat

Managerul Spitalului Judeţean Târgovişte, Radu Petrescu, a precizat, că subsolul spitalului s-a inundat şi că se acţionează cu două pompe pentru scoaterea apei.

„La fiecare ploaie mai puternică subsolul spitalului se inundă. Asta se întâmplă de zece ani. Acţionăm cu două pompe pentru scoaterea apei”, a spus Radu Petrescu.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a anunţat că a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

”Am convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă încă de aseară (marţi seara – n.r.) ca urmare a avertizării de Cod Galben de ploi şi inundaţii. S-au înregistrat căderi abundente de ploaie pe raza municipiului Târgovişte, urmând să se atingă un record de 48 de litri pe metru pătrat. Pasajul Romlux a fost blocat marţi seară şi s-a intervenit cu forţe de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală astfel încât azi noapte s-a dat drumul la trafic, în jurul orei 4.00. Dimineaţă pasajul s-a inundat din nou şi traficul a fost deviat pe centura ocolitoare”, a precizat Gabriel Boriga, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Zeci de gospodării şi instituţii din Constanţa, inundate în urma unei ploi puternice

Miercuri, în jurul prânzului, s-a reuşit evacuarea apei din pasajul Romlux, astfel încât circulaţia pe DN 72A la ieşire din Târgovişte a fost reluată.

„Strada Laminorului în zona porţii 2 a Combinatului de Oţeluri Speciale a fost inundată şi porţiuni din carosabil au fost dislocate. Au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală şi Compania de Apă şi traficul a fost reluat. Acolo se execută lucrări de apă şi de canalizare. Am avut un singur incident, în micro 6 pe strada Doctor Marinoiu un plop s-a prăbuşit. Incidentul a fost anunţat la 112 şi a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului”, a adăugat Gabriel Boriga.

El a spus că s-au luat şi măsuri pentru prevenirea inundării unor gospodării şi terenuri agricole de pe malul râului Ialomiţa.

„Pentru prevenirea inundării gospodăriilor şi terenurilor agricole aflate în zona Iazului Morilor s-a dispus azi noapte (noaptea de marţi spre miercuri – n.r.) coborârea stăvilarului în zona podului Teiş, societatea Municipal Construct aflată în subordinea Consiliului Local Târgovişte a acţionat aici. Am reuşit să prevenim inundarea gospodăriilor, râul Ialomiţa având un debit mărit”, a afirmat primarul Gabriel Boriga.

Administraţia Naţională de Meteorologie a decis prelungirea codului galben de ploi torenţiale şi grindină, atenţionarea fiind valabilă de marţi, ora 15, până miercuri, 12 iunie, ora 23. Iniţial, ANM anunţase această avertizare până marţi, la ora 9.