Furtuna Gerrit lovește Europa începând de miercuri. Se anunță ninsori și ploi, vijelii puternice

După urgia adusă de Pia, furtuna Gerrit va lovi Europa miercuri. Va aduce intensificări ale vântului și precipitații abundente, sub formă de ninsori și ploi.

27 dec. 2023, 09:38
Furtuna Gerrit lovește Europa începând de miercuri. Se anunță ninsori și ploi, vijelii puternice

Furtuna Gerrit va lovi cu precădere teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii. Meteorologii anunță că rafalele de vânt vor atinge viteze de 80 – 96 de kilometri la oră. La altitudini înalte şi în zonele de coastă, viteza vântului va ajunge 112 kilometri pe oră.

„Datorită avertizărilor de amploare care au fost emise, s-a considerat că atribuirea unui nume pentru această furtună reprezintă o idee bună, deoarece acest element va evidenția pentru public riscurile asociate, mai ales că mâine (miercuri, n.r.) este posibil să fie o zi destul de aglomerată pe șosele, cu oameni care se întorc la casele lor după Crăciun”, a spus meteorologul Simon Partridge de la Met Office, citat de Antena 3.

Citește și: Prognoza meteo 27 decembrie. Val de aer rece după temperaturile de primăvară

Precipitațiile însoțite de intensificări puternice ale vântului vor afecta aproape tot Regatul Unit.

„Există avertizări de vânt puternic pentru sudul Angliei, de-a lungul coastelor Canalului Mânecii. Există însă avertizări de vânt şi pentru zone din vestul Ţării Galilor, nord-estul Angliei, Irlanda de Nord, nordul Scoției şi Insulele de Nord”, a precizat Simon Partridge.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2024. Prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni