Prognoza meteo 27 decembrie. Val de aer rece după temperaturile de primăvară

Vremea caldă a provocat inundații în mai multe județe. De asemenea, există risc major de avalanșe la munte. ANM anunță nivel de alertă gradul patru în Carpații Occidentali. De miercuri, temperaturile scad în toată țara.

26 dec. 2023, 13:52
Prognoza meteo 27 decembrie. Val de aer rece după temperaturile de primăvară

Prognoza meteo 27 decembrie. La noapte, cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudice, dar şi local cu nebulozitate joasã şi izolat ploi slabe în Maramureş, Transilvania, precum şi în Carpaţii Orientali, unde la altitudini de peste 1800 m vor fi şi lapoviţã sau ninsori. Vântul va prezenta intensificãri la munte şi îndeosebi pe creste, temporar, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în centrul şi în extremitatea de sud-sud-vest a teritoriului. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât mediile perioadei, vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade. Pe spaţii mici în regiunile intracarpatice va fi ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, mult mai ridicatã decât în mod obişnuit, va fi de 3…5 grade.

 

Prognoza meteo 27 decembrie MIERCURI

Deşi temperatura aerului va marca o scãdere faţã de intervalul anterior, vremea se va menţine caldã, deosebit de caldã în est, sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasã în nord-vestul şi centrul ţãrii – unde, ziua, izolat vor fi posibile şi ploi slabe, iar în zona Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului – în zona montanã înaltã, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici în centrul, sudul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -6…-4 grade în estul Transilvaniei şi 5…6 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Valorile termice deşi vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior, încã se vor situa cu mult peste normalul perioadei, mai ales raportat la cele diurne. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de -1…1 grad. Cerul va fi variabil şi cu perioade de senin, dar în a doua parte a nopţii va creşte probabilitatea pentru ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și: Cel mai cald Crăciun din istorie. Unii turiști au făcut baie în mare la Constanța. În București au fost 17 grade

 

Prognoza meteo JOI

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasã sau ceaţã în zonele joase de relief, mai ales în prima parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în a doua parte a intervalului la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa de la -6…-4 grade în depresiuni şi pânã la 6…7 grade pe litoral.
BUCURESTI. Temperaturile vor fi în continuare mai mari decât cele specifice perioadei, astfel, maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, dar cu probabilitate ridicatã de ceaţã – dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat, potrivit ANM.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2024. Prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

 

Prognoza meteo VINERI

Regimul termic, comparabil cu cel din intervalul anterior, va fi caracterizat de valori în continuare mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile vestice, unde probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua, la munte, în nord-vest, centru şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest, va fi nebulozitate joasã sau ceaţã.

BUCURESTI. Regimul termic, comparabil cu cel din intervalul anterior, va fi caracterizat de valori în continuare mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate joasã sau ceaţã.

Citește și: Cel mai spectaculos Revelion 2024, la România TV: măști, duete și scenete comice VIDEO PROMO

 

Prognoza meteo SAMBATA

Regimul termic se va menţine mai ridicat decât cel specific perioadei. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse în vest, centru şi nord va ploua, iar la munte în zona înaltã vor fi posibile precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua, la munte, în nord-vest, centru şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, iar cele minime se vor situa între -3 grade în depresiuni şi 5 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest, va fi nebulozitate joasã sau ceaţã.
BUCURESTI. Regimul termic se va menţine mai ridicat decât cel specific perioadei, cu o temperaturã maximã de 11…12 grade şi o minimã de 1…3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. În primele ore vor mai fi condiţii de ceaţã.