Furtună în Hunedoara: Trafic îngreunat, localităţi fără curent şi mai multe gospodării inundate

Mai multe gospodării din localitatea Câmpuri Surduc au fost inundate, duminică, iar traficul pe DN 7 se desfăşoară alternativ pe un fir din cauza aluviunilor aduse pe carosabil, în timp ce mai multe localităţi din nord-vestul judeţului Hunedoara au rămas fără energie electrică în urma unei furtuni.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 19:55
Furtună în Hunedoara: Trafic îngreunat, localităţi fără curent şi mai multe gospodării inundate

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Hunedoara, traficul rutier pe DN 7 a fost blocat, duminică seară, în localitatea Câmpuri Surduc, timp de două ore, după ce pe carosabil, pe o porţiune de aproximativ 30 de metri, au ajuns aluviuni, pământ şi crengi, în urma unei viituri, echipele de intervenţie reuşind eliberarea drumului pe un sens, astfel că traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ.

Tot în urma furtunii, mai multe case din Câmpuri Surduc au fost inundate, iar mai multe localităţi din nord-vestul judeţului au rămas fără curent electric, reprezentanţii Prefecturii Hunedoara dispunând trimiterea de echipe în teren.

„În zonele afectate de furtună au fost trimise mai multe echipaje de pompieri de la staţia de pompieri Ilia, echipate cu motopompe pentru evacuarea apei din anexele gospodăreşti şi 13 jandarmi care vin în sprijinul echipelor de pompieri. Nouă localităţi din nord-vestul judeţului Hunedoara nu mai sunt alimentate cu energie electrică, după ce vântul puternic a avariat reţeaua de curent”, se arată în comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, pompierii intervin şi la această oră pentru a evacua apa din casele şi gospodăriile indundate.