Furtună în Texas: Cel puţin 26 de răniţi, zeci de case, distruse

Cel puțin 26 de persoane au fost rănite în timpul unei furtuni din Texas (sudul Statelor Unite), producând importante pagube materiale în orașul Van, au anunțat luni autorități locale citate de AFP.

11 mai 2015, 12:25
Furtună în Texas: Cel puţin 26 de răniţi, zeci de case, distruse

Mai multe case au fost distruse, au căzut copaci, iar liniile de electricitate au fost avariate de ploile și vânturile puternice care s-au abătut duminică seara asupra acestei localități din comitatul Van Zandt, potrivit Agerpres.

Potrivit șefului pompierilor din Van, Chuck Allen, 30% din clădirile din oraș au suferit pagube. ‘Pompierii și agenții de securitate merg din casă în casă pentru a face noi verificări. Căutăm alți eventuali răniți’, a adăugat el.

Școlile sunt închise luni, autoritățile urmând să facă o evaluare a pagubelor. În zilele următoare se așteaptă alte episoade de vreme rea, serviciul american de meteorologie anunțând furtuni puternice și ploi abundente în Texas și valea Mississippi.

Sâmbătă, o tornadă s-a soldat cu un mort și un rănit grav în comitatul Eastland, aflat la circa 330 de kilometri est de Van Zandt. Și orașul Delmont din Dakota de Sud a fost lovit duminică de o tornadă care a avariat circa 20 de clădiri, potrivit postului KDLT News.