Furtuna „Otto” lovește România! Rafalele de vânt și ploile torențiale ar putea să măture tot în jurul lor

O avertizare de furtună a fost emisă pentru acest final de săptămână. „Otto”, după cum au numit-o meteorologii, este o furtună care va face ravagii pe întreg continentul. România nu va scăpa din calea vântului puternic și a ploilor torențiale.

16 feb. 2023, 23:28
Furtuna „Otto” lovește România! Rafalele de vânt și ploile torențiale ar putea să măture tot în jurul lor
Furtună Otto România

Româia urmează să fie lovită de o furtună cumplită. ANM dat vestea cea proastă. Furtuna, care a primit numele de „Otto”, urmează să lovească în mai multe zone din Europa. Panica s-a instalat deja printre cetățeni, deoarece aceasta ar putea avea efecte îngrozitoare.

Citește și: PROGNOZA METEO. Vreme de grătare la sfârşitul săptămânii, mercurul urcă bine în termometre

Meteorologii au lansat o avertizare care a băgat în sperieți întreaga Europă. O furtună puternică urmează să lovească întreg continentul, iar efectele ar putea să fie devastatoare. Furtuna „Otto” va aduce rafale puternice de vânt de peste 100 de km/h și cantități semnificative de apă.

Acest final de săptămână va fi marcat de o vreme îngrozitor de urâtă, iar cea mai afectată va fi jumătatea de nord a Europei. Meteorologii din Danemarca au denumit acestă furtună „Otto”, care se pare că își va face simțită prezența începând cu vineri după-amiază, când vremea va începe să se răcească din ce în ce mai mult. Cele mai afectate vor fi țări precum: Danemarca, Finlanda, Polonia, nordul Germaniei, Letonia, Lituania, Estonia, Belarus și Rusia

Furtuna care va mătura România

Cu toate că România se află la periferia zonei aflată sub avertizare, acest lucru nu înseamnă că va fi scutită de neplăceri. Și la noi în țară vor avea loc schimbări climatice semnificative, iar meteorologii anunță că în ziua de sâmbătă vor fi rafale puternice de vânt care ar putea să depășească 65 de km/h. Acestea vor apărea în special în zonele de munte.

„Precipitațiile vor apărea, vineri noapte, sâmbătă, duminică, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, vorbim de precipitații în formă lichidă, mai ales ploi, chiar și în zonele montane mai joase. În zona montană mai înaltă se păstrează temperaturi scăzute iar precipitațiile vor fi în formă solidă. Trebuie să subliniem că vântul va prezenta intensificări în weekend. Deci temperaturile pe care le așteptăm și le estimăm a fi atât de ridicate vor fi totuși ușor diminuate ca și senzație de intensificările vântului”, a declarat meteorologul Alina Șerban

Citește și: Un nou cutremur cu magnitudinea 5.3. A fost resimțit și în capitală