PROGNOZA METEO. Vreme de grătare la sfârşitul săptămânii, mercurul urcă bine în termometre

Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopții în regiunile sudice, dar local în nord-vest și centru și izolat în zonele joase din rest se va semnala nebulozitate joasă sau ceață asociată și cu depunere de chiciură. Spre sfârșitul intervalului cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant ploi în Maramureș și mixte în nordul Carpaților Orientali.

16 feb. 2023, 15:45
PROGNOZA METEO. Vreme de grătare la sfârşitul săptămânii, mercurul urcă bine în termometre

PROGNOZA METEO VINERI
În Țară

Regimul termic se va situa, în majoritatea zonelor, cu mult peste cel obișnuit la această dată. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 5 și 16 grade și minimele între -1 și 6 grade. Înnorările se vor accentua treptat din a doua parte a zilei în regiunile intracarpatice și la munte, iar noaptea și în restul teritoriului. Temporar va ploua în vest, centru și nord și pe arii mult mai restrânse în celelalte zone, în timp ce la munte vor fi precipitații mixte, iar cu precădere la peste 1.700 m vor predomina ninsorile. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în zona montană, cu rafale de peste 60…70 km/h, iar pe creste și de peste 90…100 km/h, unde vor fi perioade cu viscol și transport de zăpadă, dar pe spații mai mici, cu viteze în general de 45…55 km/h și în nord-vest, centru și sud. Dimineața, pe alocuri, va fi nebulozitate joasă și ceață.

București

Vremea va deveni cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, astfel temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului.

PROGNOZA METEO SAMBATA
În Țară

Vremea va fi vântoasă, dar și mult mai caldă față de normal pentru a doua decadă a lunii februarie, astfel că temperaturile maxime, local cu peste 10 grade mai mari decât mediile multianuale, se vor încadra în general între 7 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade. Vântul va avea intensificări susținute la munte, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m va sufla tare cu peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în zonele joase de relief, mai ales din nord-vest, centru și sud, cu viteze în general de 55…65 km/h. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse în nord-vestul, nordul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte (predominant ninsori în zona Carpaților Orientali, unde local se vor acumula și cantități de apă de peste 15…25 l/mp). În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe, anunţă ANM.

București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze în general în jurul a 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

Mai ales pe parcursul zilei vântul va continua să prezinte intensificări susținute la munte, cu rafale de peste 70…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, cu peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în zonele joase de relief, mai ales din nord-vest, centru și sud, cu viteze în general de 55…65 km/h. În regiunile nordice, nord-vestice și centrale cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar noaptea în Maramureș, estul Transilvaniei și în nordul Moldovei pe alocuri vor fi și precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul regiunilor înnorările vor fi temporare și ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse. La munte pe parcursul zilei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Regimul termic se va situa peste cel normal pentru a doua decadă a lunii februarie, deși valorile nocturne vor marca o scădere față de noaptea precedentă în nord și nord-est, astfel maximele se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

București

Valorile termice diurne vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze în general în jurul a 50 km/h, cu precădere pe timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO. Ninsorile se refugiază pe vârf de munte, în rest bate vânt de primăvară

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară

Valorile termice diurne vor fi în scădere în toată țara, totuși vor continua să se situeze peste normele climatologice specifice perioadei, cu abaterile cele mai mari în special în sud-vest și sud. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații în regiunile vestice, centrale și nordice și pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile, în Maramureș și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte, iar în restul zonelor va ploua. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în nord-vest. Vântul va avea intensificări, local în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului, când la munte va deveni tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade.

Prognoza meteo. Accuweather anunţă zăpezi în martie 2023 în România! Când se întoarce iarna în București
București

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, însă probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată. Local și temporar vor fi precipitații cu precădere în prima jumătate a intervalului, în majoritatea regiunilor.

București

În prima zi vremea va fi deosebit de caldă, apoi temperatura aerului va avea o tendință de scădere treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la mijlocul intervalului.