Furtună puternică în Emiratele Arabe şi Oman. Şase morţi şi avioane mutate de vânt pe aeroport VIDEO

O furtună puternică a creat mari probleme în Emiratele Arabe Unite. Vremea extremă a dat peste cap traficul aerian şi rutier, iar pe aeroporturi aeronavele chiar au fost mutate din loc de rafalele puternice de vânt.

RomaniaTV.net
10 mart. 2016, 14:54
Furtună puternică în Emiratele Arabe şi Oman. Şase morţi şi avioane mutate de vânt pe aeroport VIDEO

Furtuna a afectat mai ales capitala Abu Dhabi şi Dubai. Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât avioanele de mici dimensiuni staţionate pe aeroport au fost mutate in loc. De altfel, aeroportul a fost închis temporar.

Ploile puternice, însoţite şi de grindină, au transformat străzile în adevărate râuri.

Ploile torențiale care s-au abătut asupra sultanatului Oman și a Emiratelor Arabe Unite au provocat moartea a șase persoane, a relatat joi presa locală.

Poliția din Oman a descoperit joi corpul unei persoane luat de un torent în regiunea Nizwa din nord. Un alt cadavru a fost găsit într-o mașină care a fost adusă de ape în regiunea Buradmi (nord-vest), potrivit cotidianului Al-Shabiba.

Cu aceste două persoane înecate numărul persoanelor ucise de intemperii în Oman a ajuns la cinci, a mai indicat cotidianul amintit.

Cotidianul Times of Oman a indicat că regiunile de nord din sultanat, de la frontiera cu Emiratele Arabe Unite, au fost afectate de furtuni violente, însoțite de precipitații puternice.

Imaginile distribuite online pe rețelele de socializare arătau echipe care încercau să salveze persoane ce erau prinse în torenții formați în albiile numeroaselor pârâuri din nordul Omanului.

În Emiratele Arabe Unite, afectate miercuri de furtuni, un copil de șapte ani a murit înecat într-o mașină care a fost luată de ape în apropiere de barajul de la Hatta, nu departe de frontiera cu Oman.