Furtună violentă în Vrancea, un acoperiş a căzut pe maşini VIDEO

Potrivit ANM, de vineri, de la ora 12.00, până duminică la ora 22.00, este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, la deal şi la munte, local în Transilvania, Banat şi Oltenia, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (29/30 iulie) şi în Moldova şi nordul Dobrogei.

29 iul. 2022, 21:43

Furtună violentă în zona Moldovei. Municipiul Focşani s-a aflat, vineri seară, sub avertizare cod portocaliu şi au fost ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, a anunţat ANM.  În urma furtunii, mai mulţi arbori au fost doborâţi, unii peste autoturisme. Totodată, au fost acoperişuri luate de vânt.

COD Portocaliu de furtuni. Vine urgia în weekend UPDATE: Cod Roşu în Bihor şi Galaţi!
Astfel, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine pentru degajarea unui acoperiş căzut peste 2 autoturisme pe str. Dornişoarei, un alt echipaj de descarcerare intervine pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism pe str. 8 martie.

De asemenea, pompierii lucrează pentru degajarea unei străzi blocate de un copac, dar şi pentru evacuarea apei de la subsolul unui bloc.

În urma fenomenelor meteorologice prognozate cu COD PORTOCALIU în intervalul orar 18.:45 – 20:00, manifestate prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, în municipiul Focșani, avem înregistrate până în acest moment următoarele evenimente:

– un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani intervine pentru degajarea unui acoperiș căzut peste 2 autoturisme pe str. Dornisoarei;
– echipajul de descarcerare intervine pe str. 8 martie pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism și pe str. 1 Decembrie pentru înlăturarea unui copac cazut pe carosabil;
– un echipaj intervine pe b-dul București pentru evacuarea apei de la subsolul unui bloc.

Noi alerte meteo COD GALBEN. ANM anunţă temperaturi sufocante şi furtuni violente
Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe zone ale ţării, valabilă de la ora 12.00, până duminică seară. În zonele de vest şi sub persistă valul de căldură, maimele ajungând până la 37 de grade.

Sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, pe alocuri, şi în restul teritoriului. Duminică (31 iulie) valul de căldură va persista local în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.